Find os her

Hvis du ikke har fået læst del 2, så klik her.

Ed Morris fortsatte sine gode stats fra den første sæson. Han snittede 22,6 point, 9,9 rebounds og en effektivitet på 26,2. Det gjorde ham til den næst mest scorende spiller, den tredje mest reboundende og den med den højeste effektivitet.

Under kurven var han et rendyrket bæst, og det vidste Morris godt.

“Jeg følte, jeg var den mest atletiske spiller i ligaen. Der var ikke mange, der kunne hoppe højere end mig. Vi havde ikke mange tilskuere, men jeg nød at underholde dem, der var, og der var ikke nogen i ligaen, der ikke vidste, hvor atletisk jeg var.”

Holdet endte sæsonen på en 7. plads i grundspillet og tabte de to kvartfinalekampe mod Bakken Bears ganske klart. Langt fra den slutningen Ed Morris kunne have håbet på, men heldet var heller ikke med den amerikanske forward.

“Jeg blev skadet i vores sidste kamp i grundspillet. Jeg fik en slem skadet i anklen, så jeg kunne ikke spille mod Bakken Bears. Jeg siger ikke, det var sket, men måske kunne jeg havde gjort en forskel.”

Japansk på menuen
Når Ed Morris tænker tilbage på sin tid i Danmark, så er det med stor glæde. Han præsterede godt og var med til at få holdet i playoff to år i træk.

Han nåede at spille mod spillere som Torre Johnson, Lee Roberts, Alan Vosguil, Chanan Colman, Peter Johansen og Johnell Smith, blot for at nævne nogen, og der er nogle bestemte modstandere, der gjorde et særligt indtryk på Ed Morris.

“Torre Johnson (Bakken Bears) spillede jeg sammen med i college, så jeg var glad for, han var i Danmark, og at jeg havde muligheden for at spille imod ham.”

“Lee Roberts fra Næstved blev jeg gode venner med undervejs. Han er som en bror for mig. Vi hadede egentlig hinanden til at starte med, fordi vi begge har et stort vindergen, men i dag er vi venner.”

“Resten har hver især gjort sit til, at Basketligaen var værd at følge. Jeg respekterer dem virkelig. Og så vil jeg fremhæve den atmosfære, der var, når man spillede mod Bakken Bears eller Svendborg.”

I dag er Ed Morris blevet 33 år gammel og er på vej mod sine sidste år af sin professionelle, der har bragt ham rundt omkring i verdenen.

Efter to sæsoner i Aabyhøj tog Ed Morris endnu engang til Australien, inden destinationen i 2011 blev Japan, hvor han siden har været bosiddende.

Han spiller nu for Tokyo Hachioji Trains, der ligger øverst i den tredjebedste japanske række. Her er han i gang med sin tredje sæson, og Ed Morris spiller ganske stabilt, hvor han snitter 11 point, 7,2 rebounds og 2,6 assist.

“Japansk basket går en smule hurtigere end dansk basket og er en anelse mere konkurrencepræget, men dansk basket har udviklet sig og er blevet en stærk liga. Det kunne være sjovt at vende tilbage til Danmark og spille en enkelt sæson, før jeg stopper min karriere.”

Se eller gense highlights fra en af Ed Morris’ mest spektakulære kampe.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Basketligaen