evn-dk
Fullcourt
7. aug 2017 - 11:30

Serbien vinder U18 Division A for første gang siden 2009

Serbien vinder landets første guldmedaljer ved U18 EM siden 2009.

Foto: FIBA.com

Efter otte år, er det serbiske U18 landshold tilbage på den europæiske trone, efter at de søndag aften slog Spanien i EM-finalen med 74:62.

Landstræner Vlade Jovanovic er manden, der akkurat som i 2009, førte det serbiske landshold til triumf, da serberne søndag aften besejrede Spanien.

Serbien var bagud med et enkelt point ved halvleg, men turneringens MVP Nikola Miskovic, satte gang i sit hold, med holdets første fem point i tredje periode, som serberne vinder 21-11, og dermed var trofæet i sigte.

Miskovic blev som beskrevet MVP, og kom også på turneringens All-Star hold sammen med Sergi Martinez  fra Spain, Arnas Velicka fra Litauen, Ragip Berke Atar fra Tyrkiet, og turneringens topscorer Sani Campara, fra Bosnien & Herzegovina.

På podiet sluttede Litauen sig til Serbien og Spanien, som slog Tyrkiet tidligere på dagen med 97-88 i kampen om bronzemedaljer.

To hold ned – To hold op

I mellemtiden blev det til skuffelser for Slovenien og værterne fra Slovakiet. På grund af de to nationers placeringer i turneringen rykker de nu ned til Division B i 2018. Letland sluttede ellers dårligere end Slovakiet, men i og med at netop de er værter ved den næste slutrunde til næste år, kunne de ikke rykke ned.

Slovenien og Slovakiet bliver skiftet ud med de to Division B finalister Kroatien og Storbritanien. Her endte det med guld til Kroatien, der slog Storbritanien med 90-84 efter overtid i Tallin, Estland.

Samme division var de danske hold også i aktion i. Det danske landshold sluttede af på en ottendeplads, efter at de tabte til Bulgarien med 76-51. Læs alt om de danske drenge ved U18 EM ved at klikke her.

Foto: FIBA.com

-

Seneste nyheder