fbpx
Find os her

Ikke overraskende hersker der i øjeblikket en stor utilfredshed over den nye basketballkalender for landsholdene, som har resulteret i stribevis af kritik rettet mod FIBA.

Mange af de europæiske spillere fra verdens to bedste klubturneringer NBA og EuroLeague, er utrolig skuffede over at de ikke er i stand til at hjælpe deres landshold i de kommende VM-kvalifikationskampe.

I november måned skyder FIBA nemlig den nye cyklus igang, hvor VM-kvalifikationskampene skal afvikles midt i sæsonen. En ting der gør, at hverken spillere fra NBA, eller EuroLeague, er i stand til at spille for deres landshold eftersom de skal spille kampe for deres respektive hold.

De er derfor nu begyndt at råbe højt. Spillerne har nemlig gang på gang det seneste stykke tid kritiseret FIBA for deres ændringer i landsholdskalenderen.

Kender du ikke til ændringerne, kan du klikke her for at få en bedre forståelse og overblik over ændringerne.

Kritikken hagler ned fra alle sider over FIBA

I sommers var langt de fleste landstrænere efter FIBA med hårde ord ved EM-slutrunden, og nu overtager spillerne stafetten.

Den italienske profil Gigi Datome blev tidligere på måneden, den første spiller til at melde officielt ud, at han ikke kommer til at spille for det italienske landshold i VM-kvalifikations kampene.

På sin facebookprofil sender den 29-årige Datome samtidigt dyb kritik til FIBA, og kalder hele situationen for ”galskab”.

”FIBA organiserer landsholdsvinduerne midt i sæsonen, hvor spillerne skal droppe kampe for deres klubhold, som betaler dem til hverdag,” og henviser til at mange af spillerne slet ikke får penge for at spille for landsholdet.

”Ingen har spurgt mig eller mine holdkammarater i Fenerbahce, hvad vi tænker om den nye kalender,” skriver italianeren og fortsætter ”Spillerne skal involveres. Ikke tage beslutningerne, men derimod give feedback på fremtidige programmer,” understreger han.

Den serbiske landsholdsguard Nemanja Nedovic, som til dagligt spiller for det spanske tophold Unicaja Malaga, ser ligeledes på det, som en vanskelig situation, og forstår ikke FIBA’s beslutning.

”Det er en kompliceret situation, og det bliver hårdt. Vi spiller en kamp i EuroLeague om torsdagen, og om fredagen skal vi spille for landsholdet. Det bliver utrolig hårdt for os at tage hjem, og så afsted igen. Jeg har ingen ide om hvordan de (red. FIBA), havde forestillet sig, at dette skulle kunne fungere,” udtaler serberen.

Den franske NBA-profil fra Orlando Magic, Evan Fournier langt hårdere i ordene end sine kollegaer omkring FIBA, og sender en decideret sviner til forbundet.

”FIBA er noget lort. De gør kun det her for at tjene penge. Det er det hele,” udtalte en tydelig frustreret franskmand i et interview med BasketInfos.

Forstå hele problemstillingen bedre ved at læse vores blog ”Der venter os en tid med besynderlige eksperimenter med landsholdene”.

FIBA.com

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague