fbpx
Find os her

FIBA

Danmark kravler op af verdensranglisten

Efter et flot år kravler det danske landshold op af verdensranglisten som netop er blevet opdateret af FIBA. I top 16 er der absolut ingen ændringer.

Med fire ud af fire sejre over Albanien og Armenien, har det danske landshold haft et perfekt år ved Præ-kvalifikationen til EuroBasket 2021.

Dette har samtidigt betydet i en forbedring af pladsen på verdensranglisten.

Danmark lå på den forrige liste på en 73. plads, og er i dag rykket to placeringer højere op.

Det danske landshold befinder sig i øjeblikket på en 71. plads mellem Elfenbenskysten på en 72. plads og Mali på en 70. plads.

På den europæiske liste ligger Danmark nummer 36. mellem Slovakiet på en 35. plads og Luxembourg på 37. plads.

Danmarks to kommende modstander Sverige og Hviderusland ligger på hhv. 29. og 30 pladsen på den europæiske liste.

I toppen af tabellen fra nr. 1 til nr. 16 er der absolut ingen ændringer siden februar måned, hvor USA, Spanien, Frankrig, Serbien og Argentina blandt andet stadigvæk topper listen.

Du kan se den opdaterede og fulde verdensrangliste ved at klikke her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Eurobasket