fbpx
Find os her

FIBA har opdateret verdensranglisten i Basketball, og her har Danmark rykket sig op af listen.

Det danske landshold kravler nemlig på den nyeste verdensrangliste, en enkelt plads op. Her befinder de sig lige nu som nummer 71 på listen, mellem Cameroon på en 70. plads, og Luxembourg på 72. plads.

Det betyder samtidigt at Danmark også er gået en plads op på den europæiske liste. Her er Danmark nu nr. 36. foran Luxembourg, og lige bag Slovakiet.

Ingen store ændringer i Top 10

I top 10 på verdensranglisten, er der ikke sket de største ændringer. Her er USA stadigvæk nr. 1, efterfulgt af Spanien, Serbien og Frankrig på anden-, tredje- og fjerdepladsen.

De lande der har rykket sig mest er Kosovo med +10 pladser, Chile med +7 og Armenien med +6. Nigeria er det land der er gået mest tilbage med -6 pladser, efterfulgt af blandt andet New Zeland og Egypten med -3 pladser.

FIBA’s verdensrangliste bliver igen opdateret efter Februar 2018, hvor der igen spilles kvalifikationskampe til henholdsvis EM og VM.

Du kan se den nye verdensrangliste fra FIBA ved at klikke her.

Foto: FIBA

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra FIBA