fbpx
Find os her

De største europæiske spillere melder i øjeblikket på stribe afbud til det kommende landsholdsvindue, der finder sted i november måned.

På grund af den nye basketball kalender, som FIBA indførte denne sommer, betyder det at landsholdene i fremtiden skal spille landskampe midtvejs i sæsonen. Kampe af stor betydning, eftersom der er tale om kvalifikationskampe til henholdsvis VM og EM.

Tiltaget har dog i løbet af denne sæson, og især ved det seneste EM i sommers, medført en heftig debat omkring hvorvidt det er klogt eller ej.

FIBA har dog til forskel for spillerne og trænerne syntes at dette var en god ide, men nu får vi altså for alvor konsekvenserne at se. Nemlig ingen profiler på landsholdene. Du kan læse meget mere om ændringerne ved at klikke her.

Det var i forvejen velkendt at de europæiske stjerner fra NBA, ikke ville stille op for landsholdet i VM-kvalifikationskampene. Nu er det også officielt at de europæiske profiler, også springer over på grund af et alt for tæt-pakket program i hverdagen.

Konsekvenserne er indlysende

Tidligere på måneden meldte Olympiacos ud at ingen af deres græske spillere ville blive stillet til rådighed for landsholdet, imens den lettiske stjerne Jannis Timm afslørede at det valg havde spillerne for det spanske storhold Baskonia også truffet. I dag, kom den lettiske liste ud, og her var der absolut ingen stjerner at spore.

Ved en pressekonference i går, meldte det spanske basketball forbund, anført af den tidligere storprofil Jorge Garbajosa, ligeledes ud at Spanien ikke kommer til at spille med hverken NBA eller EuroLeague spillere i VM-kvalifikationen.

Det samme billede danner sig hos landshold omkring hele Europa, hos lande som Serbien, Frankrig, Belgien, og Rusland, der alle kommer til at være uden de helt store stjerner.

På den anden side af Atlanten er USA ligesom de europæiske lande også ramt af samme problemer, hvilket har resulteret i at de stiller op med G-League spillere samt en enkelt Free-Agent i VM-kvalen. Læs mere om dette ved at klikke her.

Hele scenariet bliver fra alle verdenshjørner kaldt en basketball-tragedie. Men FIBA, de insisterer altså stadigvæk på at fortsætte med at føre deres plan ud i livet.

En tragedie det er det da også, i og med at EM-vinderne fra Slovenien som eksempel, istedet for en direkte plads videre til VM, står potentielt overfor at misse slutrunden, på grund af manglen af profiler på landsholdet.

Foto: FIBA.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague