fbpx
Find os her

FIBA

Argentina og Scola kollapsede, Brasilien er videre

Brasilien slog Argentina for første gang siden 1967 i VM-sammenhæng søndag aften med overbevisende 85-65, og er dermed videre til kvartfinalen.

Argentina startede ellers på suveræn vis i første periode og ramte fantastiske 5 ud af 9 trepointsskud allerede i første periode. Men herefter stoppede festen og Argentinerne ramte rent faktisk ikke en eneste treer i resten af kampen!

Brasilien tog langsomt over og fandt løsningen til at slå Argentina. Splitter, Nene og Varejao havde nemlig stor succes med at lukke helt ned for Luis Scola, der kun fik 9 point, 7 rebounds og 3 assist, og som i turneringen har været god for ca. 20 point pr. kamp. Dette gjorde meget ondt på Argentina.

Med Scola ude af spil var der nemlig fri bane til at Brasilien kunne køre direkte over Argentinerne, og vælte dem omkuld i tredje periode, ved at komme foran med 10 point med 1 minut igen af tredje periode i første omgang.

Læs også: Serbien brød grækernes defensiv og sendte dem hjem

Argentina kollapser nemlig fuldstændigt i fjerde periode og taber kampen 85-65. Argentinerne så meget trætte ud og kunne ikke finde en løsning på at deres stjerne Scola ikke kunne komme til kurven, imens Brasilien viste stort overskud.

Brasilien skal i kvartfinalen op i mod Serbien, der selv fejede Grækenland af banen i deres kamp søndag aften. Disse to hold mødtes i gruppespillet, hvor Brasilien vandt. Serberne har derfor en revanche til gode, og det skal nok blive en spændende kamp.

Højdepunkter fra kampen mellem Brasilien og Argentina:

(Foto: FIBA.com)

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra FIBA