fbpx
Find os her

Fredag aften gæstede Bakken Bears Sydsjælland og Team FOG Næstved. Her havde samtlige profiler hos aarhusianerne fået en hviledag, på grund af det hårde kommende program med kampe i både Basketligaen og FIBA Europe Cup.

Grunden til at dette var muligt var, at kampen mod Næstved ikke havde nogen betydning. På trods af dette faktum irriterer det Bakken-træneren at holdet tabte.

Det blev ikke overraskende til et overbevisende nederlag til Bakken Bears med cifrene 88-66. Resultatet er dog ikke noget der ærger træneren dybt.

I stedet ærgrer han sig over, at hans to unge spillere Marius Kirkholt Sørensen og David Kristensen ikke fik mulighed for at deltage, på grund af skader som de pådrog sig i ugens løb.

”Vi har stor fokus på kampen på tirsdag, men vi har også stor fokus på kampen på søndag. Det havde vi sådan set også mod Næstved,” indleder Steffen Wich med at fortælle og fortsætter.

”Vi er simpelthen så uheldige, at Marius og David, som kunne have gået ind og spille en rolle, går hen og begge to vrikker om i ugens løb, og at vi skal spille uden nogen point guards. Vi havde glædet os til kampen i ugens løb, men fik et par lussinger med deres skader.”

En anden som har været plaget af skade er Thomas Lærke. Han var i fredagens opgør på banen inden kampen, hvor han varmede let op.

Steffen Wich fortæller at Lærke stadig kan mærke skaden, og at han derfor ikke kommer til at spille i FIBA Europe Cup, eftersom han mener det ville være ‘som at gå ind i en slagterbutik uden en kniv’. Der venter os derfor at se, hvornår Lærke kommer i spil igen.

Hårdt program de kommende to uger

På mindre end 14 dage står Bakken Bears til at skulle spille minimum fem kvartfinaleopgør i henholdsvis Basketligaen (3) og FIBA Europe Cup (2).

En fridag til Adama Darboe, Darko Jukić, Doug Wiggins, Michel Diouf, DeVaughn Akoon-Purcell, Jaye Crockett og Tony Bishop var derfor i den grad noget som spillerne, og ikke mindst holdet, har haft brug for, fortæller Wich.

”Det ikke fordi de syv spillere, der er derhjemme, at de sidder i jacuzzien. De sidder og er ved at blive tapet og syet sammen på kryds og tværs. De er smadret.”

Selvom kampprogrammet bliver hårdt, så prioriterer Bakken Bears-træneren Basketligaen og FIBA Europe Cup lige højt fortæller han.

”Vi stiller med fuldt hold søndag, og forhåbentligt fuldt hold tirsdag. Så der prioriteres på begge kampe. Ingen disrespect til noget som helst. Vi elsker at spille DM og i slutspillet, og har gjort det flere år i træk nu. Begge turneringer har derfor vores prioritering,” understreger Steffen Wich.

Bakken Bears skal allerede i morgen søndag den 18. marts igang med den danske slutspil. Her møder de Wolfpack på hjemmebane i Aarhus i det første kvartfinaleopgør.

Kun to dage senere tirsdag den 20. marts gælder det så kvartfinaleopgøret mod franske Le Portel i FIBA Europe Cup.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Selvom Wolfpack står foran Bakken Bears søndag eftermiddag, så er Le Portel også i tankerne hos cheftræner Steffen Wich – Foto: BasketballCL.com

Wolfpack på banen, men Le Portel i tankerne

Selvom fokus først og fremmest er på søndagens opgør mod Wolfpack, så ligger Le Portel også i tankerne hos cheftræner Steffen Wich. Et hold han udemærket kender fra den indeværende sæson i FIBA Europe Cup, fortæller han.

”Vi har kigget på dem mange gange. Der mange kampe de har spillet mod hold, som vi har spillet mod, og vi så jo den her sindssyge kamp efter vores kamp i onsdags, fordi vi skulle finde ud af, hvor vi skulle hen,” udtaler han med tanke på kampen mod Dinamo Sassari og fortsætter.

”Vi kender dem rigtig godt på papiret, og vi gør, hvad vi kan. Men det bliver så tough som noget kan være. Det gælder egentligt bare om ikke at have nogle undskyldning for at gøre det så godt som overhovedet muligt.”

I kvartfinalen i FIBA Europe Cup mod Le Portel lægger Bakken Bears ud på hjemmebane, og det skal aarhusianerne ifølge træneren udnytte.

”Det er meget sjovt, at vi skal spille hjemme først. Der er altså 20-points forskel for dem [Le Portel, red.] statistisk ude og hjemme. Så lad os da komme ud og lege og have det sjovt på tirsdag, men de lukker altså ikke mange mus ud af musefælderne nede i Frankrig. Man skal være heldig, hvis man kommer hjem med 50 point fra Frankrig,” understreger Wich og fortsætter med at forklare, hvorvidt det er en fordel eller ej at starte på hjemmebane denne gang.

”Der ikke en fordel, men det virker til at være lidt sjovere at starte hjemme. Jeg tror ikke, det er en fordel. Jeg ser det bare som, at vi har en kamp fredag, vi har en kamp søndag og hvis vi så skulle være ude og rejse mandag, så ville det have været lidt tough.”

Steffen Wich nyder succesen, men fokuserer på nuet

Steffen Wich har en lang baggrund og historie med netop Bakken Bears, og der ingen tvivl om, at han nyder succesen med klubben i denne sæson.

Hvor stort det som han og klubben har gang i denne sæson, er dog ikke noget han vil tale om i øjeblikket.

”Jeg tror entydigt, jeg kan svare på det spørgsmål senere. Jeg er sådan, at jeg altid vil vinde og altid har fokus på den næste kamp. Når der lige går noget tid, kan jeg se tilbage på noget. Lige i øjeblikket står vi i det. Vi ser Le Portel, vi snakker om dem, vi snakker video, vi snakker matchups, vi snakker hvordan vi skal spille mod dem.”

Faktum er, at det ikke er noget, som Steffen Wich til dagligt går og tænker yderligere over. Wich vil hellere fokusere på nuet og skabe endnu mere succes med klubben.

”Der er ingen tvivl om, at jeg nyder det, men det ikke det, der har mit fokus. Det er ikke sådan, at jeg står op og tænker wow, det er pyramiderne i Egypten, jeg står og kigger på det her. Vi er bare i gang, og vi skal gøre det så godt som muligt, vi skal nyde det,” fortæller han og fortsætter.

”Vi har spillet 42-43 kampe i år, og nu kommer der en kamp igen. Vi skal bare give den maks gas. Spørg mig igen efter sommerferien,” afslutter Steffen Wich med at fortælle med et smil på læben.

Husk du kan se Basketligaen live på fanseat.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Bakken Bears