fbpx
Find os her

I aften møder Bakken Bears de italienske Sidigas Scandone Avellino, hvor det gælder FIBA Europe cuppens semifinale.

Det er blot anden gang i historien, et nordisk hold er at finde så langt i turneringen. Sidst var det finske Lappeenranta i 2005-2006, der dengang havde Chris Christoffersen på holdet. Det blev dog kun til en semifinaleplads for det finske mandskab, og derfor var det op til Bakken at skrive yderligere historie her til aften.

Bakken Bears havde som opvarmning til kampen slået Næstved om lørdagen, og kunne ikke ønske sig en bedre optakt til aftenens kamp, eftersom man i samme ombæring havde fået holdets profil DeVaughn Akoon-Purcell i gang på ny.

Bakken byder op til dans

Drømmene om videreavancement levede i Vejlby-Risskov Hallen, hvor der var fuldt hus og en vidunderlig stemning.

Første kamp havde været utrolig jævnbyrdig, hvor Bakken blot havde tabt med tre point, og jævnbyrdigheden forsatte her til aften. Begge hold startede kampen varme, og ramte alt. Det var spil i et højt og hektisk tempo, som skreg af europæisk semifinale.

Som kampen skred frem, begyndte de italienske gæster at trække en smule fra, hvor de efter de første fem minutter var foran med fem point.

Akoon-Purcell, der ellers havde spillet en fortrinlig kamp i lørdags, fik en svær start på opgøret, hvor spillet ikke rigtig lykkedes for Bakkens guard, der blot ramte et enkelt af hans første fire skud, og dermed stod for to af Bakkens 15 point i første periode.

Perioden sluttede dog på dramatisk vis, da Avellino med 1,7 sekunder tilbage skulle give bolden op. Der blev dømt overtrådt, da de forgæves forsøgte at kaste bolden ned i den anden ende af banen, og det var dermed Bakkens bold. Den boldbesiddelse forvaltede de på fornemmeste vis. Tony Bishop blev fejlet i skudøjeblikket, og satte derefter tre ud af tre straffekast i kurven.

Første periode sluttede 15-18 til gæsterne, men Bakken var ingenlunde dømt ude af opgøret.

Avellino tager styringen

Anden periode startede horribelt for det danske mandskab, som slet ikke kunne finde rytmen. Bakken kom hurtigt bagud 30-17, inden Crockett kunne ramme en forløsende 3’er, og bringe Bakken tilbage i kampen. Det var den første 3’er for Bakken Bears, der ellers var gået nul fra ni forsøg.

Den blev dog hurtig glemt, da Avellino’s guard Filloy ramte en 3’er på det efterfølgende angreb.

Det blev hurtigt rutine for gæsterne, der svarede resolut igen, hver gang Bakken havde fået den i kurven.

Momentum skift

Imens hjemmeholdet kæmpede bravt for hver eneste scoring, så det anderledes nemt ud for de italienske bronzevindere, der formåede at gå til halvleg med en føring på 33-48.

I et forsøg på at matche Avellinos fysik startede Bears tredje periode med et stort line up, hvor man havde Akoon-Purcell, Crockett, Jukic, Bishop og Diouf på banen fra start. Man gik samtidig over til at dække zone, og det viste sig at blive en kæmpe gevinst.

Den taktiske ændring, og det fysiske spil bragte en ny energi til det danske hold, der fik forspringet ned på 10 point. Spændingen var intakt, og momentum var hos hjemmeholdet.

Momentum er nærmest en underdrivelse, for i løbet af mindre end seks minutter havde Bakken Bears kæmpet sig tilbage i kampen, og var nu nede med sølle fire point. Fornyet spænding, og drømmen levede i bedste velgående!

Bakken Bears lavede kun en enkelt udskiftning i tredje periode, hvor Akoon-Purcell, der tidligere i perioden havde bragt sig selv i fejlproblemer, blev skiftet ud til fordel for Adama Darboe.

Netop Darboe blev hovedpersonen i starten af fjerde periode, da han med en halvdyb 3’er kunne bringe balance tilbage i regnskabet. 60-60 var stillingen, og det var nu status quo. Bakken skulle bruge yderligere fire point for en finaleplads.

Ligeså slukøret hallen havde været ved halvleg, ligeså tændt var den nu. Der var ikke en tilskuer der stadig sad ned, og Bakken kunne ride på bølgen af optimistiske fans og et heroisk comeback, der var inden for rækkevidde.

Bakken og resten af basket-Danmark siger tak for dansen

Bedst som den historiske præstation nærmede sig, og det lignede en mulig finaledeltagelse, glippede drømmen.

Avellino skruede op for tempoet, og tog teten, hvor Bakken ikke formåede at gøre det nødvendige for at holde fast i den kortvarige føring, de havde anskaffet sig til sidst i fjerde periode.

Kampen sluttede på Avellinos præmisser, selvom Bakken forsøgte at fejle sig ud af problemerne. Lige lidt hjalp det, og italienerne kunne med en sejr på 72-82 kalde sig finaledeltagere i årets FIBA Europe Cup.

Det blev til 20 europæiske kampe for Bakken Bears, som kæmpede bragt og har gjort det turneringen igennem. For det skal der lyde et kæmpe cadeau.

Bears spiller allerede på fredag igen i Arena Næstved, hvor kamp 4 i Basketligaen venter.

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Bakken Bears