Find os her

Bakken Bears skulle her til aften prøve at vinde ude over det stærke, montenegrinske hold KK Mornar Bar for at sikre sig videre deltagelse i FIBAEurope Cup. Med en sejr ville Bakken Bears være videre fra gruppespillet, mens et nederlag ville gøre, at alt skulle afgøres i den kommende runde.

Takket være en treer i de allersidste sekunder af fjerde periode sikrede Bakken Bears sig overtid, og her kunne man fuldende triumfen med en sejr på 76-87.

Det blev generelt en meget rodet og intens kamp, hvor begge hold konstant pressede højt og med godt forsvarsspil pressede modstanderne til hasarderede afslutninger. Især værterne sendte en del pressede treere afsted, men i kampens indledning var det hjemmeholdet, der sad på kampen.

Langsomt spillede Bakken Bears sig ind i kampen, og Mornar havde i anden periode ikke held til at ramme skuddene. Det havde det danske hold derimod, og med en solid slutspurt kunne Bakken Bears gå til pausen med en smal føring på 38-34.

Solid indsats i overtiden

Bakken Bears startede tredje periode bedst, men langsomt åd hjemmeholdet sig ind på gæsternes føring og kom en kort overgang foran. Bakken Bears svarede igen med et 8-0 run og holdt Mornar bag sig af flere omgang.

Mornar havde imidlertid mere at give af og bragte sig foran med fire point med 24 sekunder igen. Et hurtigt layup af DeVaughn Akoon-Purcell gav gæsterne tro på tingene, og da hjemmeholdets Nemanja Vranjes efterfølgende brændte det ene af sine to straffekast, havde Bakken Bears pludselig muligheden for at udligne. Den tog Tony Bishop, der blev spillet helt fri efter skidt forsvarsspil, og Mornar kunne ikke nå at svare igen.

I overtiden gik hjemmeholdet helt i stå, samtidig med at Bakken Bears satte nogle solide skud. Dermed er det danske hold på imponerende vis videre fra Europe Cups andet gruppespil efter en sejr på 76-87, da de er bedre indbyrdes mod netop Mornar Bar.

Derek Needham (MOR) og DeVaughn Akoon-Purcell (BAK) delte kampens topscorerværdighed med 22 point hver. Michel Diouf tog flest rebounds (12) og lavede en double-double, da han samtidig scorede 14 point.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Bakken Bears