fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Den europæiske drøm skal holdes i live

Hvis Bakken Bears fortsat skal have en chance for videre avancement i FIBA Europe Cup’en, så er en sejr på hjemmebane over belgiske Spirou Charleroi påkrævet.

Foto: Arkivfoto

Det er nu sat meget på spidsen, for selv hvis Bakken Bears taber, har de en spinkel mulighed for at gå videre. Det vil dog kræve, at alt går op i en højere enhed. Derfor er det da klart at anbefale, at Bjørnene, for anden gang i denne sæson, kan slå Spirou Charleroi.

Det er dog langt fra en walkover, selvom belgierne teoretisk set er ude, tværtimod. Bakken Bears vandt første opgør i Belgien med 82-78, men til returopgøret i Vejlby Risskov-Hallen er nytilkomne Kenneth Smith med, og den 208 centimeter høje center, Khalid Boukichou, er tilbage efter en skade. Samtidig kører det belgiske mandskab på et godt run, hvor de senest spillede sig i pokalfinalen.

Hjemmeholdet derimod har haft en mindre prangende optakt. Ganske vist udraderede de rivalerne Horsens IC med 33 point i Forum Horsens, men senest blev det til et nederlag på 14 point til Randers, det andet af slagsen i januar. Og hele 96 point fik Randers lov til at score. Det er kun sket to gang i sæsonen, at modstanderne har fået lov til det, så der skal fokus på forsvaret, når Bakken Bears skal prøve at sætte sig i den bedste position til at gå videre til kvartfinalerne.

Uanset resultatet af kampen i Aarhus, så skal spillere og trænere kigge mod Lissabon, hvor gruppens andet opgør spilles kl. 22. Benfica tager imod Medi Bayreuth, og resultatet her kan få stor betydning for Bakken Bears’ videre deltagelse. Ved sejr til det portugisiske hjemmehold er opgaven noget mere vanskeliggjort, da Bakken Bears så SKAL slå Benfica i sidste runde med mindst 12 point, mens en tysk sejr og sejr til Bakken Bears gør, at Steffen Wichs mandskab kan “nøjes” med at slå Benfica i sidste runde.

Assistenttræner Anders Sommer udtaler følgende til Bakken Bears’ hjemmeside:

“Lige som sidst har vi denne gang meget fokus på at være aggressive overfor deres guards. Vores pres på dem skal være mindst lige så intenst, som det var sidst. Da fik vi presset dem i deres pick-and-rolls og tvang dem til at skyde mere udefra, gav det pote” lyder det fra Sommer, og fortsætter:

“Jamen, jeg synes de (Bakken Bears’ chancer), red.) er gode. Jeg forventer, vi kommer lige så fokuserede fra start, som vi gjorde i vores seneste sejr mod Horsens IC. Men vi skal passe på ikke at tænke, at de ikke har noget at spille for, for selvom de teoretisk set er ude af turneringen har de vist rigtig godt spil på det seneste.”

Kampen spilles onsdag kl. 18.30 og vises på EkstraBladet.dk.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears