fbpx
Find os her

FIBA Europe Cup

Bears’ første gruppekamp ender med storsejr

Bakken Bears sejrede overlegent i den første gruppespilskamp i dette års FIBA Europe Cup. Her tog man imod Steaua Bucuresti fra Rumænien, der ikke fik et ben til jorden. Bakken vandt med cifrene 100-66.

Foto: Vildmedfoto.dk

Her til aften starter endnu et europæisk eventyr, for den aarhusianske klub, Bakken Bears, når de får besøg af Rumænske Steaua Bucuresti.

Sidste år endte det med en plads i semifinalen i FIBA Europe Cup, hvor Bears blev slået ud af italienske Avellino, efter to særdeles tætte opgør.

Forventningerne er høje denne sæson, hvor Steffen Wich’s hold skal bevise, at præstationen fra året før, ikke blot var en engangsoplevelse, men at de for fremtiden skal regnes som fast inventar på den europæiske scene.

Det Bakken-mandskab, der sidste år spillede i Europa, var dog et helt andet, end det der i dag træder ind på banen i Vejlby-Risskov Hallen. Der er mange nye ansigter, som, foruden kvalifikationskampene mod Leicester og Charleroi, endnu ikke har vist sig frem og skal overbevise de mange hjemmefans, om at de kan overtage det store pres, der unægteligt ligger på den succesrige klub.

Her, der og alle vegne

Bakken Bears startede opgøret bedst, hvor de efter to minutter allerede havde bragt sig foran med 9-2. I forsvaret lagde de et højt pres, som resulterede i to hurtige steals, og dem formøblede Darko Jukic til fulde med en lang 2’er og en fra 3-pointsland.

Den føring holdt dog blot et minuts penge, inden stillingen var 9-9. Bakkens Ryan Evans fejlede Steaua’s Zarko Djuric i hans forsøg på et skud fra distancen, hvilket resulterede i tre straffekast. Herfra gik det stærkt, og Steaua fik en fornyet tro på tingene.

Den forskrækkelse kom Bakken sig hurtigt over, og et steal, et block, et assist og to point senere fra Darko Jukic’ side, stod der 17-9 til hjemmeholdet, som var i særdeles sprudlende spillehumør denne onsdag aften.

Især de to profiler fra sidste sæsons bedrift, Michel Diouf og førnævnte Darko Jukic, var i hopla. De to havde sammenlagt scoret 19 af Bakkens 28 point ved slutningen af første periode. De point blev krydret med et par rebounds, tre assists, tre steals og to blocks.

Bakkens høje tempo og ustoppelige fart på fast-breaks, satte Steaua under et gevaldigt pres. Især Bears’ Adama Darboe, der var kommet ind i stedet for Tobin Carberry i første periode, havde stor succes med at drive bolden frem i et tempo, der bedst sammenlignes med en gepard. Hurtig, målrettet og med kurven som bytte.

Holdet fra den Rumænske hovedstad havde store kvaler ved at dæmme op for Bakkens hurtige spil, og der var konsekvent en mand fra bag 3’eren, som kun hjemmeholdet fik øje på.

Det var en aften og en første halvleg, hvor alt lykkedes for holdet fra Aarhus. Selv når det ikke lykkedes, og den screening Jukic gerne ville have Diouf til at sætte, ikke blev sat, og han i desperation måtte aflevere til Hayden Dalton, der stod tættere på midterlinjen end trepointslinjen,  så gik bolden stadig i kurven.

De forsvarende danske mestre kunne gå til halvleg med en solid føring på hele 54-28.

Cruise control i Aarhus

At sige, at Bakken Bears kontrollerede dagens begivenheder ville være en underdrivelse. Bakken cruisede selvsikkert mod sejren i anden halvleg. Bakken Bears skal have stor kredit for at fuldføre deres gameplan til fulde, hvor de fik lagt er voldsomt højt pres på Steaua’s spillere. Det rumænske mandskab virkede mildest talt stresset, uinspireret og lettere overvældet over det høje tempo, der dog ikke kan komme bag på dem. De blev trykket i bund, hvilket ofte ledte til miskommunikation og boldtab.

Steaua Bucuresti blev besejret med 100-66, til stående ovationer fra tilskuerne, der havde fundet vej til hallen denne hverdagsaften.

Det er en yderst fornuftig start i turneringen af sidste års semifinalister, der fra start af viser prøver på deres store talent og potentiale til igen, at kunne komme langt i turneringen.

Næste kamp i gruppen, møder Bakken ukrainske Cherkaski Mavpy. Den spilles i Ukraine på onsdag. Foruden dem og Steaua, er Bakken også i gruppe med Sigal Prishtina fra Kosovo.

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Annonce
Annonce
Annonce

Mere fra Bakken Bears