fbpx
Find os her

FIBA Europe Cup

Bears fastholder førstepladsen i gruppen

Bakken Bears vandt komfortabelt 121-89 uden at imponere, da de onsdag aften tog i mod Cherkaski Mavpy. Bakken Bears tog dermed et afgørende skridt mod at sikre sig førstepladsen i FIBA Europa Cups gruppe E.

Foto: Per Bille - FIBA.com

I ugens Power Ranking fra FIBA Europe Cup blev idéen om Bakken Bears i NBA fra næste sæson luftet. Hvis det nogensinde skulle blive en realitet, burde de så sandelig være i stand til at slå dagens modstander, Cherkaski Mavpy. Sidst de to hold stødte klingerne sammen vandt dagens hjemmehold overbevisende med cifrene 108-84.

Med en sejr i aften ville Bakken Bears samtidig ligge lunt i svinget til at gå videre som etter, hvilket ville sikre nemmere modstandere i turneringens andet gruppespil.

Fokus og motivation var nøgleord inden dagens kamp mod et ukrainsk hold, der havde deres to stærke amerikanere Brandon Young og Alan Arnett med, efter de ikke spillede opgøret i Ukraine.

Unaturligt høj pres fra Wich og kompagni

Tip-off vundet af Cherkaski Mavpy. Det efterfølgende Lay-up brændt. Bakken Bears i angreb, Darko Jukic forsøger en 3’er. Han brænder.

Den start var symptomatisk for opgørets begyndelse, hvor der efter de første to minutter stod 2-3 til dagens gæster.

Begge hold efterlod masser af tid på skuduret, men lige lidt hjalp det og rytmen var der ikke rigtigt. Afslutningerne manglede.

Det er dog begrænset, hvor lang tid man kan holde Bakken Bears fra fadet. Det er ligegyldigt om du hedder Cherkaski Mavpy eller Steaua Bucuresti. FIBA’s NBA-påfund var ikke tilfældigt, og efter en befriende 3’er af Darki Jukic kom bjørnene i gang.

Et lay-up af Carberry, en 3’er fra Ongwae og en særdeles veloplagt Ryan Evans, og pludselig var Bakken Bears i front med 29-8 og der manglede stadig to minutter af første periode.

Bakken Bears lagde et utroligt højt pres fra første boldbesiddelse af de ukrainske gæster, som ofte overrumplede udeholdets boldfører. Derfor blev det en første periode med Bakken på bolden i størstedelen af de effektive minutter.

Det høje pres resulterede dog også i flere undertalssituationer i defensiven, hvilket naturligvis førte et par point med sig til ukrainerne, der mod periodens slutning langt om længe fik indstillet sigtekornet.

Stillingen ved anden periodes start lød derfor på 34-20.

Kampens anden periode var en mere rodet en af slagsen, hvor Cherkaski ikke lykkedes med at lave et comeback alt imens Bakken heller ikke formåede at trække yderligere fra.

Den relativt jævnbyrdige anden periode, uden stor dramatik, blev også illustreret på tilskuerpladserne, hvor en størrelsesmæssigt respektabel gruppe Cherkaski Mavpy-fans til tider var mere højlydte end hjemmeholdets egne.

Men de stille lægter og det mere jordnære spil kampen havde budt på indtil videre, blev i den grad sat på prøve da der manglede ti sekunder af anden periode. Her satte Tobin Carberry fart og spurtede fra kyst til kyst. Bedst som man troede at han ville lægge an til at sætte af og sende bolden mod kurven, sendte han den til højre for kurven, hvor Tyler Ongwae dunkede bolden i kurven med så voldsom kraft, at det fik hele hallen op at stå.

61-42 ved pausen.

Sejren kørt i hus

I løbet af tredje periode sad man med fornemmelsen af, at hjemmeholdet hele tiden havde et ekstra gear, som de kunne nå, hvis Mavpy pressede dem til det. Problemet var bare, at presset aldrig blev realiseret. De satte en presset 3’er hist og her og der var også et enkelt dunk, men alt for ofte smed de bolden uprovokeret væk og alt for ofte missede de deres rotationer, hvilket efterlod en fri Bjørn med bolden i hænderne og kurven i sigte.

Uden den store modstand kunne Bakken Bears på komfortabel vis cruise mod deres femte sejr på stribe i dette års FIBA Europe Cup.

Til at runde deres suverænitet af, meddelte klubben endda, imens fjerde periode var i fuld sving, at man som tilskuer ikke længere kan indløse sin aktuelle kampbillet til en gratis billet til den efterfølgende hjemmekamp, hvis Bakken Bears scorer 100 point eller derover. Et koncept der ellers havde været i hallen i flere år, men nu får man i stedet en klækkelig rabat på caps i klubbens Merchandise-butik.

Bakkens topscorer blev Darko Jukic og kampen endte med slutresultatet 121-89.

Aarhusianerne skal nu til Kosovo, hvor gruppens sidste kamp skal spilles, når Prishtina venter. Bakken skal blot vinde kampen eller undgå at tabe med mere end 23 point for at sikre sig førstepladsen i gruppen. Videreavancement er allerede en realitet.

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Bakken Bears