fbpx
Find os her

For første gang nogensinde skulle et dansk hold spille et semifinaleopgør i FIBA Europe Cup. Det skete onsdag aften, da Bakken Bears stod overfor de seneste to sæsoners bronzevindere i den bedste italienske række, Serie A, Sidigas Scandone Avellino.

Det er blot anden gang nogensinde er et dansk hold er gået videre fra gruppespillet i turneringen. Sidste gang det skete var i 2004/05, og det var også Bakken Bears.

Aarhusianerne har i løbet af hele sæsonen skrevet europæisk historie, og i aften havde de endnu engang mulighed for det.

Kampen blev ligeså svær som forventet, men Bakken Bears leverede endnu en fantastisk præstation, hvor de blot tabte med tre point 75-72 (15-15, 22-16, 28-21, 10-20), og dermed et rigtig fint udgangspunkt før returopgøret i Aarhus i næste uge.

Nervøs start med masser af brændte skud

Jason Rich, som stod for 19 point i første halvleg, åbnede kampen op med en tre-pointsscoring for hjemmeholdet, som lavede et hurtigt 6-0 run. Bakken Bears fik først brudt hul i isen 3,5 minut inde i første periode, med to point af Michel Diouf.

Danskerne havde utrolig svært ved at komme til nemme skud og organisere et fornuftigt angreb i starten af kampen. De nemme skud de fik dem brændte de, men heldigvis var Avellino heller ikke alt for skarpe.

Første periode sluttede uafgjort 15-15, og var en pointfattig affære med masser af brændte skud, hvor begge mandskaber spillede hårdt i forsvaret.

I anden periode fik Bakken Bears både brudt med nerverne og italianernes forsvar, og startede med et 0-5 run til 15-20. Cheftræner Sacripanti reagerede med et timeout, og det hjalp. Få minutter efter havde Avellino udlignet til 20-20.

Bakken trak efterfølgende fra i flere omgange takket være blandt andet Michel Diouf’s 9 point i anden periode, men Avellino svarede tilbage gang på gang.

Italienerne overtog efterfølgende også momentum og vandt perioden 22-16, og kunne gå til pause med en føring på seks point 37-31.

Bakken Bears spillede en fantastisk fjerde periode som sikrede dem et rigtigt godt udgangspunkt før returopgøret i Aarhus i næste uge – Foto: FIBA.com

Bakken Bears rejste sig fra støvet i fjerde periode

Pausen virkede ikke til at have ødelagt italienernes momentum. Avellino kom frem til kampens største føring tre minutter inde i tredje periode til 47-34, og Steffen Wich reagerede med en timeout.

Bakken Bears kom ikke meget tættere på, tværtimod kommer de yderligere bagud. Avellino vandt også tredje periode, og var inden kampens sidste ti minutter foran med 65-52.

Til forskel for tredje periode, så indledte Bakken fjerde periode med igen at vise bjørnebisserne for første gang siden anden periode, med et 0-4 run.

Med tre minutter igen begyndte danskerne så småt igen at ånde Avellino i nakken, da Darko Jukić satte en treer fra hjørnet til 72-66.

Med under et minut igen af kampen var spændingen så for alvor igen tilbage i kampen, da Michel Diouf, fra straffekastslinien sørgede for at Bakken Bears kun var bagud med to point 74-72.

Rich Jason gjorde det efterfølgende til 75-72 fra straffekastslinien hvilket også blev kampens endelige resultat.

Spændende men svær returkamp i vente i Aarhus

I Bakken-lejren blev Michel Diouf den helt store helt med sine 26 point (8/11 for to og 2/2 for tre), 4 rebounds, og 2 assists.

Adama Darboe stod for 11 point, og Darko Jukić for 9 point imens DeVaghn Akoon-Purcell igen spillede en skuffende kamp med blot 8 point.

Kampens helt store fornøjelse blev den amerikanske guard Rich Jason, som stod for 28 point (5/10 for to og 5/9 for tre), samt 8 rebounds, 4 assists, og 2 steals. Den tidligere NBA spiller Kyrylo Fesenko stod for 11 point, og 4 rebounds for Avellino.

Semifinalen i FIBA Europe Cup skal afgøres henover to kampe, hvor den samlede vinder pointmæssigt, går videre til finalen. Returopgøret spilles i Veljby-Risskov Hallen i Aarhus onsdag den 18. april kl. 18:30.

Resultatet i dag er som udgangspunkt rigtig godt for Bakken Bears vedkommende, men intet er altså endnu overstået.

Avellino spillede i hhv. ottendedelsfinalen og kvartfinalen uafgjort mod Tsmoki Minsk (70-70), og Juventus Utena (77-77), og vandt efterfølgende sikkert i returopgørene.

Der venter derfor Bakken Bears en yderst svær, men ikke destomindre spændende returopgør, når de tager imod italianerne på hjemmebane i næste uge.

I den anden semifinale vandt de italienske mestre Reyer Venezia, med 82-72 over de hollandske mestre Donar Gronningen her til aften.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Bakken Bears