fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Bakken Bears vinder gruppe H og er videre i FIBA Europe Cup

Bakken Bears er videre i FIBA Europe Cup efter sejren onsdag aften mod Legia Warszawa fra Polen.

Foto: FIBA Europe Cup

Onsdag aften skulle afgørelsen findes i det indledende gruppespil i FIBA Europe Cup. Bakken Bears var sammen med ungarske Egis Kormend på forhånd sikret videre avancement i den europæiske turnering, men hvem der trækker sig bedst ud fra gruppe H, er endnu uvist.

Både Bakken og Kormend havde forinden onsdagens kampe ni point, hvorfor Bakken som et minimum skulle slå polske Legia Warszawa for at have muligheden for at vinde gruppe H og dermed få en fordel i form af en´lettere´ gruppe i det andet gruppespil i FIBA Europe Cup.

Dertil kan den samlede pointoptælling fordelt over samtlige seks kampe i det første gruppespil få betydning, hvis Egis Kormend således trækker sig sejrrigt ud af deres sidste kamp i gruppe H som er mod Kataja.

Bakken indtog Vejlby-Risskov Hallen onsdag aften ovenpå en lang sejrsstime, hvor vi skal helt tilbage til starten af oktober for at finde deres seneste nederlag.

Inden kampens start blev Bakken Bears´mangeårige associated head coach, Mathias Bach, hyldet, da han her for nyligt er stoppet som træner hos de forsvarende danske mestre.

Bakken kom bedst fra land

Gæsterne vandt kampens tipoff, men derfra stod der Bakken Bears på programmet. Bakken Bears kom bedst fra start med fire ubesvarede scoringer, hvilket bragte dem op på en ni-points føring.  

Bakken spillede ufatteligt hurtigt basketball og var i store perioder af første periode klart bedst. Warszawa var tålmodige og ventede på at finde den rette chance, fordi Bakken simpelthen var suverænt gode i begge ender, hvis spillet foregik i høj fart.

Kampen startede ud med at være en lavtscorende affære, men i første periodes sidste halvdel formåede begge mandskaber at få nettet til at blafre, hvor det dog var i udeholdets defensive ende, at det blafrede oftest.

Bakken var varme lige fra kampens start og kunne derfor gå ind til anden periode solidt i front. Stillingen efter første periode var 28-16.

Bjørnene udbygger deres føring

De Aarhusianske bjørne indledte anden periode med endnu et run, og fortsatte deres gode spil fra første periode. Bakken var endnu ikke stødt på nogle problemer, og det så lovende ud fra Bakkens perspektiv.

Warszawa havde store problemer med at ramme deres skud fra trepointsland, hvor de i første halvleg skød lave 27% sammenlignet med Bakkens 43%.

Bakken fortsatte deres fornuftige spil og kunne udbygge deres føring yderligere. Farten var på deres side, og bjørnenes to lynhurtige guards, Adama Darboe og Nimrod Hilliard, diskede den ene assist op efter den anden.

Perioden sluttede 21-12 i Bakken favør, og de kunne derfor gå til pause foran med hele 19 point, 49-28. I det andet opgør i gruppe H var finske Kataja foran med ni point mod Kormend, hvilket var til stor gavn for Bakken.

Bakken på sejrskurs

Der tegner sig et mønster i bjørnenes kampe i europa i denne sæson. Bakken leverer i første halvleg og sætter sig selv i en god position inden kampens resterende 20 minutter. Men i tredje periode går det ikke Bakkens vej, og derfor er fjerde periode ofte en neglebider. Det skete i begge opgør mod Keravnos i kvalifikationen til Basketball Champions League og i dag var ikke en undtagelse.

Bakken spillede en skidt tredje periode, hvor deres forspring på 19 point blev barberet ned til ni point. Det mest positive der kom ud af Bakkens tredje periode, var at den tårnhøje center, Michel Diouf, ramte sit point nr. 2500 i Bakken-trøjen

Dramatisk fjerde periode

De resterende ti minutter i den sidste kamp i det indledende gruppespil i FIBA Europe Cup kunne gå hen at få stor betydning for Bakken. De var ganske vist allerede videre, men de kunne med en sejr sikre sig førstepladsen i gruppen, hvis Kataja altså formåede at køre sejren hjem mod Kormend.

Der kom løbende opdateringer fra kampen i Finland over hallens anlæg, og med lige over et minut tilbage af Bakkens kamp kom nyheden. Kataja har slået Kormend. Bakken skulle færdiggøre deres hårde arbejde og tage sejren, og så ville de blive etter i gruppe H.

Stemningen i Vejlby-Risskov Hallen var elektrisk og der var spænding til det sidste. Kampens afgørelse kom først ved slutfløjtet, og de fremmødte fans fik, hvad de kom efter. Bakken Bears vandt kampen mod Legia Warszawa og er videre i FIBA Europe Cup.

Kampens slutresultat var 77-74. Udeholdets Michal Michalak var kampens topscorer med 18 point, og Bakkens topscorer var Ryan Evans med 14 point.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

More in Bakken Bears