fbpx
Find os her

Bakken Bears har været et af de bedste hold i FIBA Europe Cup i denne sæson, og dette er noget som statistikkerne også afspejler.

Den danske topklub er det hold som har scoret flest point pr. kamp i turneringen. Med 84,8 pr. kamp er de blevet ført an af turneringens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell. De er også det andetbedste reboundene hold (39,9), og det femtebedste hold når vi taler om assists (18,9).

DeVaughn Akoon-Purcell er rent faktisk den fjerde mest scorende spiller i en sæson nogensinde i turneringen med sine 314 point i denne sæson. Foran ham er tre Elan Chalon spillere.

Jeremy Hazell er tredjepladsen med 316 points, imens John Roberson og Cameron Clark er på hhv. anden- og førstepladsen med 341 og 399 point.

Det er første gang nogensinde at et dansk hold i semifinalen i FIBA Europe Cup, og for blot anden gang nogensinde er et hold videre fra gruppespillet i turneringen. Sidste gang det skete var i 2004/05, og det var også Bakken Bears.

Efter en fantastisk sæson hvor Bakken Bears har imponeret alt og alle i Europa, er de dog nu på katastrofekurs på den hjemelige front.

Langt fra drømme-optakt til Europa

Efter de forsvarende danske mestre fra Bakken Bears sweepede Wolfpack i kvartfinalerne, har de bragt sig selv i store vanskeligheder i semifinalen i Basketligaen. De står foran et overraskende exit, og tæt på ikke at kunne spille i DM-finalen for første gang i 16 år.

Efter to kampe er aarhusianerne bagud 2-0 i semifinalen i Basketligaen til Team FOG Næstved, hvilket godt og vel ingen havde forventet.

Bakken Bears er nu presset til at vinde de resterende tre kampe i træk for at kvalificere sig til finalen. Taber de en enkelt kamp, så står de uden en plads i DM-finalen for første gang i 16 år.

Sideløbende med denne situation, venter der dem onsdag aften en anden udfordring, når de gæster Italien i den første semifinalekamp i FIBA Europe Cup.

Artiklen fortsætter under billedet

Bakken Bears står i en utrolig svær position, og foran sæsonens største udfordring når de møder Sidigas Avellino i FIBA Europe Cup semifinalen – Foto: FIBA.com – Yannick Coppin

En stærk trup med store profiler

Presset på Bakken Bears skuldre er enormt, og mindre bliver det ikke når man kigger på hvem de skal stå overfor i semifinalen i FIBA Europe Cup. Sidigas Scandone Avellino fra den italienske Serie A, som de seneste to sæsoner har vundet bronze i Italien.

Med alt respekt for Bakken Bears tidligere modstandere i turneringen, så bliver Sidigas Avellino den sværeste modstander de har stået overfor i denne sæson.

Den italienske trup er som helhed forsvarsorienteret. De er ikke et hold der har scoret mange point pr. kamp i Europa, og er samtidigt også et af de hold der har tilladt færrest point pr. kamp.

I gennemsnit har deres modstandere ramt under 50% af deres skud for to point, og omkring 35% fra distancen i denne sæson, hvilket yderliger understreger deres styrke i forsvaret.

Deres akilleshæl kunne findes ved straffekastslinien. Her har de langt fra været effektive. Sammenlagt i Serie A, FIBA Europe Cup og Basketball Champions League rammer de nemlig lige omkring de 70%, hvilket er noget som Bakken Bears kunne udnytte.

De europæiske basketball fans i Danmark burde hurtigt kunne genkende en række profiler i den italienske trup hvor Ariel Filloy er én af dem.

Den italienske profil var med på landsholdet sidste sommer ved EuroBasket 2017, da Italien gik hele vejen til kvartfinalen, hvor de blev stoppet af Serbien. Med sig i bagagen har han et italiensk mesterskab og en titel i EuroChallenge, nu FIBA Champions League.

To andre profiler der springer i øjnene er guarden Bruno Fitipaldo og centeren Shane Lawal. Begge spillede i sidste sæson i den bedste europæiske turnering EuroLeague, for hhv. Galatasaray og FC Barcelona.

Til dem som følger NBA, kan navnet Kyrylo Fesenko også virke bekendt. Den nu 31-årige ukrainske center spillede nemlig i en årrække i NBA-klubben Utah Jazz og ganske få kampe for Indiana Pacers, før han vendte retur til Europa i 2013.

Udover de ovennævnte består holdet af en række andre profiler. De to amerikanske guards Jason Rich og Dezmine Wells som er italienernes topscorere i alle turneringer, samt Maarten Leunen og Thomas Scrubb under kurven.

Fra Basketball Champions League til FIBA Europe Cup

Sidigas Avellino spiller som sagt i den bedste italienske Serie A. Her er de i øjeblikket placeret på en fjerdeplads på tabellen med 16 sejre og 9 nederlag. Her ligger de lunt til at gå videre til playoffs, hvor de ikke er et ukendt bekendtskab.

I sidste sæson sluttede klubben af som nr. tre i turneringen og gik hele vejen til semifinalen. Her tabte de til Reyer Venezia, som senere også vandt det italienske mesterskab.

I samme sæson spillede Avellino sideløbende i Basketball Champions League, hvor de nåede ottendedelsfinalen. Her blev det ironisk nok også Reyer Venezia, som blev den onde dæmon som sendte dem ud af turneringen.

I denne sæson har Avellino ligeledes spillet med i europas tredje bedste klubturnering FIBA Basketball Champions League. Her blev de nr. 5 i gruppespillet med 6 sejre og 8 nederlag. De gik akkurat ikke videre fra gruppen, eftersom Zielona Gora fra Polen, med samme score var bedre indbyrdes.

Avellino røg derefter ned i FIBA Europe Cup i ottendedelsfinalen, hvor de slog Bakken Bears’ rivaler fra anden-gruppespilsrunde Tsmoki Minsk. I kvartfinalen slog de efterfølgende litauiske Juventus Utena og nu venter Bakken Bears. De danske bjørne har på deres vej til semifinalen slået lettiske Ventspils, og franske Le Portal.

I den anden semifinale i FIBA Europe Cup møder de hollandske mestre, Donar Groningen de italienske mestre, Umana Reyer Venezia, der i sidste sæson nåede Final 4 i Basketball Champions League.

Kampen mellem Sidigas Scandone Avellino og Bakken Bears spilles i morgen onsdag, kl. 20:30, og du kan se kampen live herunder i linket.

Kampprogram:
1. Semifinale: Onsdag den 11. april kl. 20:30
Sidigas Scandone Avellino – Bakken Bears (Palasport Del Mauro)

2. Semifinale: Onsdag den 18. april kl. 18:30
Bakken Bears – Sidigas Scandone Avellino (Vejlby-Risskov Hallen)

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Bakken Bears