fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Bakken Bears er i kvartfinalen i FIBA Europe Cup

Bakken Bears slog onsdag aften portugisiske Benfica og er dermed videre til kvartfinalen i FIBA Europe Cup for tredje år i træk. Bjørnene vandt kampen med cifrene 88-75.

Vind eller forsvind. Det var de forsvarende danske mestres betingelser inden det altafgørende FIBA Europe Cup-opgør mod portugisiske SL Benfica, hvor vinderen kunne booke sig selv en plads i kvartfinalen i den europæiske turnering. Der var derfor meget på spil for begge mandskaber, der hver især havde sejret i tre ud af fem kampe forud for onsdagens kamp i Aarhus.

Den spændende gruppefinale blev spillet i Bjørnenes hule, hvor Bakken Bears havde den fordel, at de havde deres fremmødte fans i ryggen. Senest de to hold stod overfor hinanden endte det med en 11-points sejr til portugiserne, men under dagens omstændigheder kunne Benfica ikke tage noget for givet. Vejlby-Risskov Hallen var fyldt og klar til ´European Night´.

Nimrod Hilliard Buzzer beater

Det gik stærkt lige fra kampens første minut, og begge mandskaber var tændte. Gæsterne kom bedst fra land, mens danskerne fik sig en skidt start, hvor de havde problemer i den offensive ende. Efter små fem minutter var bjørnene bagud med syv point, men det kunne sagtens have været værre, hvis Benfica havde været lidt skarpere i deres offensive ende.

Benficas Eric Coleman udfordrede de danske bjørne med sit offensive spil, hvor han med sine 113 kg gjorde lige, hvad der passede ham under kurven. Men til Bakkens held stødte den amerikanske center ind i problemer med de lidt mindre Bakken-spillere, som var lynhurtige, hvilket gjorde at han kom i fejlproblemer. Herfra gik det nærmest kun nedad bakke for amerikaneren.

Det danske mandskab havde stor succes med deres sædvanlige fuldbanepres og formåede derfor at indhente gæsterne. Nimrod Hilliard afsluttede første periode med en buzzer beater toer fra omkring straffekastlinjen. Det bragte stillingen på 21-20 i Bakkens favør – kampens første Bakken-føring.

Kollektiv Bakken-indsats gav portugiserne problemer

Nimrod Hilliard fortsatte de gode takter i anden periode. Han spillede med stor selvtillid og tog teten i Bakkens offensiv. Samtidig fulgte Hilliards holdkammerater trop niveaumæssigt. Bakken var Benfica overlegne i anden periode, og dette skyldtes en stærk kollektiv indsats, hvor der blev kæmpet i begge ender.

Fra trepointsland var flere af bjørnene brændt varme, og under kurven formåede flere af Bakken-spillerne at opsnappe et par offensive rebounds til trods for et portugisisk mandskab, der havde højden på sin side. Imens at Bakken spillede strålende basketball, var det en anden sag for gæsterne.

Portugiserne var i store problemer. Skuddene røg i højere grad forbi kurven end ned i kurven, mens Aarhusianerne i den anden ende fik fuldt udbytte af deres afslutninger. Nettet blafrede i tide og utide til stor frustration hos Benfica-cheftræner, Carlos Lisboa.

Bears afsluttede den stærke anden periode med en buzzer beater atter igen. Denne gang stod Darko Jukic bag scoringen efter et Alley-oop fra den særdeles velspillende amerikaner, Nimrod Hilliard, der i den underholdende første halvleg scorede 12 point. Bakken vandt anden periode med 33-14.

Bakken havde overtaget og var i halvegen foran med 2o point, 54-34.

Kvartfinalen er i hus

Ovenpå en stærk tredje periode hvor Bakken sad på alt, var tredje periode en mere jævnbyrdig affære. Det danske mandskab var knapt så effektive, og Benfica kæmpede for at få indhentet lidt af Bakkens forspring.

I perioder i anden halvleg var Bakken under stort pres. Benfica fik barberet mere og mere af Bakkens føring, og efter tredje periode var føringen reduceret til 12 point. Dette kunne Benfica takke deres brandvarme guard Anthony Hilliard for, der var kølig fra trepointsland.

Føringen inden kampens sidste ti minutter var på 12 point, og en kvartfinaleplads i FIBA Europe Cup var ude i horisonten. Alles øjne var rettet mod det Aarhusianske-mandskab, der fightede til det sidste minut.

Adama Darboe var en af de spillere, der steppede op og tog ansvar i tredje periode. Det høje niveau han har lagt i denne sæson, fortsatte han med at levere. Med to minutter tilbage af kampen var hjemmeholdet foran med 11 point.

Tiden gik, og Benficas chancer for et comeback blev mindre og mindre. Lige indtil at Tylor Ongwae lavede et monster-dunk, der fik næsten alle tilskuerne i hallen op at stå. Benfica spillerne erkendte nederlaget, og kvartfinalepladsen i FIBA Europe Cup var hjemme for tredje år i træk.

Bakken Bears vandt kampen med 88-75. Kampens topscorer var Benficas Anthony Hilliard med 19 point. Bears´ topscorer var kampens anden Hilliard, også kendt som Nimrod Hilliard, med 16 point.

I kvartfinalen venter TSMOKI-Minsk fra Hviderusland.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears