fbpx
Find os her

FIBA Europe Cup

Bakken Bears slået af stærke russere til sidst

Bakken Bears stod onsdag eftermiddag over for deres hidtil sværeste opgave, da de på udebane i Rusland stod over for Avtodor Saratov. Bakken Bears var tæt på, men måtte se sig slået med 71-60 efter en stærk fjerde periode af russerne.

Foto: fiba.com

Begge hold havde før kampen gjort rent bord i gruppen, hvor begge hold har besejret ZZ Leiden og Kataja Basketball. Bakken var før kampen slået i gruppen på målscore af det russiske mandskab, der har en samlet pointdifference på hele 66 point i gruppen.

Grundet Saratov’s store tradition og økonomiske motor, var det et utroligt stærkt mandskab bjørnene skulle op i mod. Bakkens sportsdirektør, Michael Piloz, lagde heller ikke skjul på russernes styrke, da han forinden kampen udtalte følgende til DR Sporten:

“I dag er en bonuskamp, hvor det er fantastisk, hvis vi vinder. Vinder vi ikke, så ligger vi stadig fint inden kampen mod Leiden om to uger”.

Bears holdt ved trods russisk styrke

Trods Bakkens hurtige trepointsscoring i kampens indledning havde de svært ved at finde åbne skud. Det russiske mandskab spillede flot forsvar, der resulterede i blot fem point til Bakken i kampens første syv minutter. Saratov viste også deres styrke i den anden ende, hvor de hurtigt scorede ti point ført an af deres stærke forward Perrin Buford, der havde seks point i første periode.

Bakken Bears lykkedes dog med at bryde Saratovs stærke defensiv og kom frem til nogle fine skud. Bears’ defensive indsats i første periode fejlede intet, da de holdte Saratov på blot 19 point. Dog måtte det danske hold se sig slået med 19-12 i første periode.

Bjørnene så rigtigt fornuftige ud igennem anden periode, hvor deres forsvar fortsat er rigtigt solidt, trods godt spil fra deres russiske modstandere. Især Bakkens angreb ser forbedret ud, hvor Tylor Ongwae indledte med et solidt dunk. Deres spil var mere organiseret og deres sædvanlige dynamiske og uselviske basketball gav pote.

Med tre minutter tilbage af anden periode var Bears kun bagud med to og førte i øvrigt perioden med 10-17. Med en flot scoring af Tobin Carberry i de døende sekunder af anden periode kunne han afslutte første halvleg med den acceptable score på 33-29 til hjemmeholdet.

Saratov brillerede i fjerde periode

Bakken fortsatte de gode takter i anden halvleg og scorede 13 point på blot fire minutter. Deres offensive spil så godt ud og deres defensiv var god. Det resulterede i Bakkens første føring i kampen, da den velspillende Ongwae ramte et trepointsskud og gjorde stillingen til 39-42.

De resterende fem minutter af perioden var generelt en meget lavtscorende affære. Spillet bølgede frem og tilbage, hvilket resulterede i tre føringsskift i de sidste tre minutter. Endnu en Carberry scoring i de døende sekunder gav stillingen 22-18 i Bakkens favør, og begge mandskaber gik ind til kampens sidste periode med 51 point.

De russiske spillere indledte fjerde periode med et hurtigt 7-0 run. Bakken så ukoncentrerede ud i angrebet, smed mange bolde væk og tog nogle svære afslutninger. Kombineret med Saratovs effektive angrebsspil lignede det lige pludseligt en rigtigt svær kamp for Bears.

I angrebet fortsatte de med at være ineffektive og til tider sløsede, og de formåede aldrig at komme tilbage i kampen. De velspillende Saratov fastholdt deres komfortable føring gennem fjerde periode, der blev vundet 20-9, og Bakken Bears må for første gang i FIBA Europe Cuppen se sig slået med cifrene 71-60.

Mest scorende i kampen blev hjemmeholdets Perrin Buford med 17 point efterfulgt af Trae Golden og Michel Diouf, der begge scorede 14 point.

Bakken spiller deres næste europæiske kamp d. 30. januar, når de hjemme i Vejlby-Risskov Hallen tager imod Kataja Basketball.

Bosat i Århus og skribent på NBA og Bakken Bears. Har en stor kærlighed til Los Angeles Lakers.

Mere fra Bakken Bears