fbpx
Connect with us

Torsdag aften kl. 20:45 er der topkamp på menuen i Euroleagues gruppe D. Det sker i sydtyske Bamberg, hvor de tyske mestre Brose Baskets tager imod CSKA Moskva. De to mandskaber ligger hhv. nummer tre og et i gruppen, Brose med fem sejre i syv kampe, CSKA med seks.

Da de to hold mødtes i det omvendte opgør i Moskva, vandt russerne med 83-77, tilsyneladende uden at spille sig helt ud. Siden har man tabt et enkelt opgør, til gruppens andenplads Unicaja Malaga, der lidt overraskende besejrede det russiske hold, der ellers har været ganske suveræne i årets turnering. Det er imidlertid det eneste nederlag russerne har lidt, og siden har man rejst sig og vundet de to efterfølgende kampe.

Brose har, udover nederlaget i Rusland, kun tabt i sæsonpremieren, hvor det også for dem blev til nederlag til Malaga. Siden har man dog taget revanche, og tildelte i sjette spillerunde – særdeles overraskende! – spanierne deres hidtil eneste nederlag i turneringen. Og det endda med hele 20 point (73-53)!

Hjemme i Tyskland ligger Brose pt. nummer tre, efter 16 sejre og fire nederlag i 20 kampe. Foran dem ligger hovedstadsklubben Alba Berlin som nummer to, og lidt overraskende Ludwigsburg som nummer et. Men alt i alt en godkendt sæson for de forsvarende tyske mestre, der ligger lunt i svinget lige under den absolutte top i både den hjemlige liga og Euroleague-gruppen. CSKA dominerer stadig i den hjemlige VTB United liga, hvor man er nummer et efter blot et enkelt nederlag i de første ni kampe.

Profilerne:

For gæsterne er vi igen nødt til igen, at kigge på et par herrer som vi har haft fat i før; Nando de Colo og Milos Teodosic. Russernes fransk/serbiske guard team er simpelthen bare så godt kørende, at de må og skal fremhæves som de væsentligste profiler, når der kigges på CSKAs kampe. De indtager stadig hhv. anden- og femtepladsen på effektivitetslisten (de Colo har 21,14 i gennemsnitlig effektivitet, Teodosic 19,14), de er nummer tre og fire på topscorerlisten (de Colo 17,43 point pr. kamp, Teodosic 17,29) og så er Teodosic også lige turneringens femtebedste assistmager (6,14 assists pr. kamp).
Det er altså ikke for sjov at de to herrer konstant er i flere NBA-klubbers søgelys, begge har de dog det tilfældes, at de foretrækker at blive i en stor klub i Europa med et stort ansvar, fremfor at tage over atlanten og udfylde en marginalrolle. I tilgift skal det nævnes, at de to som rollespillere i NBA, næppe kan tjene i nærheden af hvad de får i Europa som bærende profiler.
Nando de Colo har tidligere optrådt for både Toronto Raptors og San Antonio Spurs, mens den forsvarende VM-sølvvinder Milos Teodosic endnu ikke har fået prøvet sig af i verdens bedste klubturnering.

Hos hjemmeholdet er der ikke nogle spillere der dominerer turneringens statsheets helt på samme måde, men mindre kan også gøre det. Daniel Theis (tysk powerforward på 203 cm.) har ligaens højeste field goal-procent på imponerende 71,79% (og højeste to-points procent på hele 81,25%) og Bradley Wanamaker (amerikansk guard på 193 cm.) er delt nummer et på steal-listen med 2,14 steals pr. kamp. Og så har vi gemt det bedste til sidst: Nicoló Melli (italiensk power forward på 205 cm.) har syvendebedste tre-points procent på hele 56,25% ligesom han er nummer tre på rebound-listen med 7,71 rebounds pr. kamp – og så er han samlet nummer seks på effektivitetslisten med +18 i effektivitet i gennemsnit.
Så det er altså ikke et profilløst tysk mandskab, der skal forsøge at byde de russiske favoritter trods torsdag aften, og især Melli skal russerne forsøge at dæmme op for. Det kan vise sig at blive en særdeles vanskelig opgave, da det er et uhyre effektivt våben med en stor mand, der kan trække ud bag tre-points linjen og være en trussel. Det bliver formentlig Andrey Vorontsevich der får den noget utaknemmlige opgave.

Odds:

Kigger vi odds på kampen, er der ikke tvivl om CSKAs favoritværdighed. Bedste odds for udesejren giver Unibet der honorerer et to-tal med odds 1.40, mens Betsafe og Nordicbet er mest attraktive hvis man tror på en overraskende hjemmesejr. De giver 3.30 gange pengene for et-tallet.

Gruppe D i øvrigt:

Selvom Brose Baskets’ kamp mod CSKA nok er rundens mest seværdige i gruppe D, er det ikke den kamp med mest på spil. Ganske vist er der indbyrdes placeringer i toppen at slås med, men både Brose og CSKA – og Malaga – ér allerede klar til turneringens top 16 fase. Malaga kan derfor spille relativt frit i fredagens udekamp mod tyrkiske Darussafaka Istanbul, mens hjemmeholdet til gengæld skal slås for livet.
Torsdag mødes de sejrsløse italienske mestre Dinamo Sassari og de hårdt kæmpende Maccabi Tel Aviv i Italien. Her er det afgjort at hjemmeholdet er færdige i turneringen efter første gruppespil, mens de israelske gæster stadig har et spinkelt håb om avancement på bekostning af Darussafaka.

Foto: Kate Lokteva – Flickr

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in EuroLeague