evn-dk
Fullcourt
9. feb 2018 - 21:42

Svetislav Pesic tilbage i Barcelona efter 14 år

Den 68-årige serbiske træner Svetislav Pešić er tilbage i klubben som han førte til den første EuroLeague-titel nogensinde i 2003.

Den spanske topklub FC Barcelona, har ikke haft en drømme sæson i år i EuroLeague hvor de befinder sig på en 15. plads med 7 sejre og 15 nederlag. Dette resulterede tidligere på ugen i en fyring af den nu tidligere træner Sito Alsonso.

Meningen var ellers at assistenttræner Alfred Julbe, som også ledte holdet i nederlaget til Maccabi Tel Aviv torsdag aften (94-82), skulle være cheftræner for resten af sæsonen.

Fredag eftermiddag kunne klubben dog løfte sløret for at den gamle kending Svetislav Pešić, istedet overtager roret de næste par måneder.

Den serbiske træner gør dermed comeback på trænerbænken efter to års fravær. Hans seneste job var som cheftræner for den tyske klub Bayern Münich i sæsonerne 2012-2016.

Ikke Hr. hvem som helst

Den 68-årige Pešić er ikke ligefrem en hvilken som helst figur. Serberen førte FC Barcelona til deres første EuroLeague titel i 2003.

‘’Jeg er selvfølgeligt glad for at komme til Barcelona og til en sådan stor klub,’’ udtalte Pešić til pressekonferencen og fortsatte.

‘’Min mission bliver at hjælpe mit hold, og ikke gøre karriere ud af det. Jeg er her for at gøre holdet bedre, og alle der kender mig, ved at jeg vil gøre alt for at det sker.’’

Pešić var cheftræner for catalanerne i to sæsoner, og udover EuroLeague-titlen, førte han klubben til to spanske mesterskaber i træk i 2003 og 2004, samt en Copa Del Rey titel i 2003.

Året 2003 blev første gang at FC Barcelona vandt tre titler (Liga Endesa, EuroLeague, Copa Del Rey), i samme sæson.

-

Seneste nyheder