Find os her

Den spanske topklub FC Barcelona, har ikke haft en drømme sæson i år i EuroLeague hvor de befinder sig på en 15. plads med 7 sejre og 15 nederlag. Dette resulterede tidligere på ugen i en fyring af den nu tidligere træner Sito Alsonso.

Meningen var ellers at assistenttræner Alfred Julbe, som også ledte holdet i nederlaget til Maccabi Tel Aviv torsdag aften (94-82), skulle være cheftræner for resten af sæsonen.

Fredag eftermiddag kunne klubben dog løfte sløret for at den gamle kending Svetislav Pešić, istedet overtager roret de næste par måneder.

Den serbiske træner gør dermed comeback på trænerbænken efter to års fravær. Hans seneste job var som cheftræner for den tyske klub Bayern Münich i sæsonerne 2012-2016.

Ikke Hr. hvem som helst

Den 68-årige Pešić er ikke ligefrem en hvilken som helst figur. Serberen førte FC Barcelona til deres første EuroLeague titel i 2003.

‘’Jeg er selvfølgeligt glad for at komme til Barcelona og til en sådan stor klub,’’ udtalte Pešić til pressekonferencen og fortsatte.

‘’Min mission bliver at hjælpe mit hold, og ikke gøre karriere ud af det. Jeg er her for at gøre holdet bedre, og alle der kender mig, ved at jeg vil gøre alt for at det sker.’’

Pešić var cheftræner for catalanerne i to sæsoner, og udover EuroLeague-titlen, førte han klubben til to spanske mesterskaber i træk i 2003 og 2004, samt en Copa Del Rey titel i 2003.

Året 2003 blev første gang at FC Barcelona vandt tre titler (Liga Endesa, EuroLeague, Copa Del Rey), i samme sæson.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague