fbpx
Connect with us

Alba Berlin

Svetislav Pesic: NBA er ikke basketball

Onsdag aften slog FC Barcelona italienske Olimpia Milano på udebane med 85-90, og ved denne anledning kom den anerkendte serbiske træner Svetislav Pešić ind på forskellen mellem de to største basketball ligaer NBA og EuroLeague.

Foto: ACB Photo

Ifølge FC Barcelonas cheftræner, Svetislav Pešić, er det basketball der bliver spillet i NBA ikke længere det rigtige billede af sporten.

Den 69-årige serbiske træner som har stået i spidsen for mange tophold i sin karriere, sammenlignede ved det seneste pressemøde spillet i EuroLeague og NBA, efter at han blevet stillet et spørgsmål om taktikken i kampen.

”Hvis du vil ændre rytmen i basketball, og spille transition eller position, så kan du ikke ændre rytmen i angrebet, men derimod i forsvaret. Herefter kan du tage initiativet i angrebet og spille med fast breaks, eller spille kontrolleret med lange plays. Sådan gør man i Europa. Sådan er det ikke i NBA, som ikke længere er ‘basketball’,” udtalte den serbiske træner til pressemødet efter kampen mod Milano.

”Hver eneste nat og morgen ser vi NBA-resultater 129-119, eller 122-120, 120-115 osv. og alle fejrer sejren og alle er glade. Men det bedste basketball i verden er i EuroLeague,” tilføjer Pešić og fortsætter.

”I EuroLeague kan du se alt,” understreger Pešić og forklarer. ”Du kan se forsvar, du kan se angreb, du kan se taktikker, 3-points skud, dunks – ALT. Hvad vi ikke har haft i Europa indtil nu er, at vi ikke har ”solgt” vores basketball godt nok, som de har gjort i NBA. Vi har ikke lært at sælge produktet i Europa,” slutter han med at forklare.

Sidste år sammenlignede og vundet blandt andet både EuroLeague, VM og EM  en almindelig EuroLeague kamp med en NBA-playoff kamp, med begrundelsen at alle kampe tæller i Europa, hvilket ikke er tilfældet i NBA, hvor der spilles langt flere kampe.

Pešić har været træner siden 1982, og stået i spidsen for klubber som KK Crvena Zvezda, FC Bayern Munchen, Alba Berlin, Lottomatica Roma.

Han har også været landstræner for det serbiske landshold, som han har vundet EM (1993) og VM (2002) med, hvor han blandt andet slog USA med 81 – 78 i kvartfinalen på vej til guldet. Han derudover også vundet EM med det tyske landshold i 2001.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Alba Berlin