fbpx
Find os her

EuroLeague

Skuffende start for Zalgiris mod Baskonia og Shields

Zalgiris havde overraskende stor succes i sidste sæson i EuroLeague hvor de nåede semifinalen og Final Four, hvor sluttede på en tredjeplads. Fredag aften fik de dog en knap så god start på sæsonen mod Shavon Shields og Baskonia.

Foto: Shavon Shields - Baskonia - ACB Photo - A. Diaz

Sidste års semifinalister Zalgiris fra Litauen, fik en noget skuffende start på EuroLeague i denne sæson, da de tabte til Baskonia og debutanten danske Shavon Shields med 79-87 fredag aften på hjemmebane.

Sidste sæson vandt Zalgiris de første 10 ud af 15 kampe i turneringen. De tabte dog begge gange til spanierne fra Vitoria-Gasteiz

I år virker det heller ikke til at Sarunas Jasikevicius og hans tropper, har fået styr på Baskonia.

Baskonia satte sig på kampen efter første periode

Hjemmeholdet lagde ud med at vinde første periode, men herefter gik det ned af bakke. Baskonia tog styringen i de næste to perioder, og selvom at Zalgiris forsøgte at skabe comebacket i fjerde og sidste periode, så lykkedes det dem ikke.

Efter pausen satte gæsterne fra Spanien nemlig gang et stort pres på hjemmeholdet, og med et 10-0 run fik de lagt distance til Zalgiris, hvilket blev godt og vel altafgørende for kampen.

Midtvejs i tredje periode kom Baskonia så foran med 16 point, hvilket var den største føring i kampen. Hjemmeholdet kom sig aldrig over det på trods af et ihærdigt forsøg i fjerde periode som de vinder 26-24.

Zalgiris tabte kampen 79-87 og indledte altså den nye sæson på langt fra fornem måde.

Flot debut af Shavon Shields

I den spanske lejr blev Jayson Granger topscorer med 15 point. Amerikaneren havde en stor kamp og var især imponerende fra distancen, hvor han ramte 5 ud af sine 7 skud.

Danske Shavon Shields  debuterede i turneringe fredag aften, og spillede også en rigtig god kamp. Han blev noteret for 14 point (4/6 for to og 2/3 for tre point) 1 rebound, 1 assist og 1 steal efter 25 minutter på banen.

Toko Shengelia fik 12 point imens Matt Janning og Marcelino Huertas begge blev noteret for 11 point.

Den nyerhverhvervede guard Nate Wolters som blev hentet for at erstatte Kevin Pangos, levede umiddelbart op til rollen. Amerikaneren blev topscorer for Zalgiris med 19 point, imens Arturas Milaknis scorede 12 point.

I aftenens øvrige kampe tabte Buducnost til Olimpia Milano med 71-82, imens Olympiacos slog Alexey Shved og Khimki på udebane i Rusland med 66-87.

Fenerbahce knuste samtidigt debutanter fra Gran Canaria med overbevisende 97-72.

 

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Annonce
Annonce
Annonce

Mere fra EuroLeague