fbpx
Connect with us

Baskonia

Shavon Shields og Baskonia kunne ikke fuldføre mirakelcomeback, Real Madrid leverede solidt comeback i Reyes rekordkamp

Darussafaka overraskede Khimki, Baskonia var tæt på mirakelcomeback mod Panathinaikos, mens Real Madrid leverede flot comeback i Reyes rekordkamp.

Foto: Arkivfoto

Darussafaka Tekfen Istanbul 91 – 85 BC Khimki

Hjemmeholdet, der længe har ligget på sidstepladsen, havde absolut intet at spille for, mens gæsternes skulle vinde, hvis de skulle holde liv i den teoretiske chance for at nå den slutspilsgivende ottendeplads.

Det var hjemmeholdet, der lagde bedst ud med et 6-0 run, men gæsterne førte efter første periode. Darussafaka viste dog et højt niveau, hvor det blev til hele 31 point, og en smal føring ved pausen.

Det kunne de slet ikke leve op til efter pausen, hvor tredje periode blot bød på 15 point. Khimki scorede 19 og var derfor foran med to inden sidste periode. Her blev værterne båret frem af publikum og kunne sikre sig en ærefuld sejr.

Topscorer blev Alexey Shved med hele 31 point, mens holdkammeraten Mickey Jordan nåede 22. Hjemmeholdets Michael Eric fulgte trop med 22 point, mens både Toney Douglas og Jeremy Evans scorede 20 point.

Panathinaikos 72 – 70 Kirolbet Baskonia 

Begge mandskaber havde alt at kæmpe for, og det kom der en hæsblæsende affære ud af. Panathinaikos kunne med en sejr komme á point med Baskonia på ottendepladsen.

Hjemmeholdet lagde ud som lyn og torden. Et vanvittigt run på 21-2 lagde de første periode ud med, og selvom Baskonia kom bedre med, så var der 16 point mellem dem efter første periode. Den føring kom helt op på 21 point, da de to hold nåede pausen.

Cheftræner Velimir Perasovic må have talt med store ord i pausen, for Baskonia kom ud med fornyet energi, og inden sidste periode var forspringet på blot otte point. Det indhentede spanierne ad flere omgange, men de græske værter slap med skrækken.

Topscorer blev hjemmeholdets Deshaun Thomas med 16 point, mens gæsternes Marcelino Huertas og danske Shavon Shields begge nåede 13 point. Udover de 13 point blev det også til en rebound, en assist og to steal for Shields.

Maccabi Fox Tel Aviv 83 – 85 Zalgiris Kaunas

Hjemmeholdet kunne bringe sig tættere på en slutspilsplads med en sejr, mens en sejr til gæsterne vil holde en teoretisk chance åben for dem og samtidig spolere mulighederne for videre avancement for værterne.

Det var hjemmeholdet, der lagde bedst ud. Begge perioder før pausen blev vundet, og ved halvleg var Tel Aviv foran med ni point. De litauiske gæster kom langt bedre med efter pausen, og inden sidste periode var forspringet nede på to point. Det lignede dog længe, at israelerne kunne holde stand, men med to minutter igen skiftede føringen hænder. Tel Aviv havde svært ved at komme med et modsvar, og så kunne Zalgiris Kaunas rejse hjem med en sejr i bagagen.

Topscorerværdigheden blev delt mellem hjemmeholdets Tarik Black og Scottie Wilbekin med 18 point, mens gæsternes Leo Westermann scorede 16 point.

Real Madrid 92 – 89 AX Armani Exchange Olimpia Milan 

Real Madrid leverede et fornemt comeback i kampen mod Milan, hvor Felipe Reyes slog rekorden for flest spillede kampe i EuroLeague.

Det var ellers gæsterne, der startede bedst. Hele 33 point blev det til i første periode, hvor Real Madrid kun formåede at score 19 point. Værterne kom dog langt bedre med, og ved pausen var forspringet på blot seks point.

Kongeklubben jagtede fortsat sejren efter pausen, og inden sidste periode var forspringet nede på et point. Det tog 20 sekunder at hente, og herfra kunne Real Madrid konsolidere det flotte comeback .

Topscorer blev gæsternes Mike James, der scorede imponerende 35 point. Mest scorende for Real Madrid var Sergio Llull med 14 point.

Med aftenens resultater er både Barcelona og Anadolu Efes Istanbul klar til slutspillet.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Baskonia