fbpx
Find os her

EuroLeague

Real Madrid har nok dybde til at overleve tabet af Doncic

Der var længe ”uvished” om Luka Dončić ville tage over Atlanten til NBA næste sæson. Men efter draften gjorde han det klart, at han forlader Real Madrid til fordel for Dallas Mavericks denne sommer. Heldigvis for Real Madrid, skal de dog ikke starte helt fra bunden.

Foto: ACB Photo - A. Arrizabalaga

Det lyder vandvittigt at sige at en 19-årig knægt var lederen på Europas bedste klubhold i sidste sæson, men ikke destomindre er det sandt.

Real Madrids cheftræner Pablo Laso, gav den unge slovener holdet i hænderne, efter at klubben tabte Sergio Llull, allerede før sæsonen overhovedet var begyndt.

Spanieren røg ud med en skade ved EM og kom først tilbage i kvartfinalerne i EuroLeague. Llull’s skade var dog kun begyndelsen på et skades-helved i Madrid-lejren.

En sæson som sent vil gå i glemmebogen

Sidste sæson vil sent blive glemt i den spanske hovedstad, som blev kronet som EuroLeague-mestre for 10. gange. Før succesen, lå de dog i et stort sort hul af problemer.

Da sæsonen startede begyndte skaderne nemlig at regne over kongeklubben. Anthony Randolph, Gustavo Ayon og Ognjen Kuzmić måtte alle udgå i perioder i sæsonen. På et tidspunkt havde Madrid hele syv skader i truppen. På det tidspunkt tænkte mange at Los Blancos ville lide en svær skæbne i sæsonen.

Det var utænkeligt at klubben kunne komme tilbage fra det sorte hul, men dette var ikke destomindre hvad der skete. Holdet vandt i alt 24 kampe og tabte blot 12 i løbet af hele EuroLeague-sæsonen.

Dončić udførte nemlig sin opgave til perfektioner og spillede sin bedste sæson i karrieren. Han blev kåret til turneringens MVP og i sidste ende også Final Four MVP, hvor han bar holdet på sine skuldre i både EuroLeague og i den spanske Liga Endesa til begge titler.

Vendepunktet kom efter den første kamp i kvartfinalen mod Panathinaikos. Grækerne knuste Madrid med 95-67, men herefter gik spanierne hen og vandt tre kampe i træk på deres vej til først og fremmest Final Four, og herefter finalen, og titlen.

I semifinalen slog de CSKA Moscow, og i finalen de forsvarende mestre fra Fenerbahce. Dermed blev de den første klub til at vinde 10 EuroLeague titler, hvilket i sig selv er en imponerende præstation.

Llull tilbage som leder for kongeklubben

Det store spørgsmål er nu: ”Kan Madrid klare sig uden Dončić i den kommende sæson,” og det korte svar er: ”Ja det burde de kunne”.

Når sæsonen starter vil vi se at Sergio Llull igen bliver lederen af kongeklubben. Den spanske guard er 100% klar, og er manden som kommer til at stå i front.

Udover Llull så har Real Madrid beholdt lang størstedelen af truppen. En trup der efterhånden har spillet sammen i en række år, og kender hinanden ud og ind.

For at give et overblik så har Llull været i Madrid siden 2007, Reyes 2004, Caroll 2011, Fernandez 2012, Ayon 2014, Taylor 2015, Thompkins 2015, Yusta 2015, Causeur 2017, Campazzo 2017, Kuzmić 2017, Tavares 2017. Et stort plus for Pablo Lasso, som ikke skal starte helt forfra, men derimod bygge videre.

De eneste spillere udover den unge slovener som Real Madrid, har skulle måtte af med, er den unge Dino Radončić, som er blevet udlånt til Pablo Burgos, imens Chasson Randle er taget afsted til NBA G-League, hvor han skal spille for Washington Wizards affiliate hold, Capital City Go-Go.

Rudy Fernandez var denne sommer rent faktisk free-agent, men forlængede med Real Madrid indtil 2020. En anden spiller der har været spørgsmålstegn ved var Trey Thompkins. Den amerikanske forward kom til klubben i 2015 og blev rygtet til Anadolu Efes henover sommeren. Han har dog også valgt at blive i kongeklubben.

Eneste store spørgsmål omkring truppen har denne sommer været hvorvidt Madrid ville beholde Anthony Randolph. I følge spanske medier havde Madrid nemlig valgt at ophæve kontrakten med amerikanske Anthony Randolph, på grund af manglende ansvarlighed udenfor banen.

Forventningen er dog at klubben både beholder Randolph, på trods af diverse rygter denne sommer.

Tre nytilkomne i den kommende sæson

Udskiftningen har som nævnt ikke været den største i den spanske hovedstad, og derfor er der heller ikke mange nye navne at finde i klubben. Dem som er hentet ind, forventes dog at blive markante profiler.

Tilgang Alder Position Tidligere klub
Klemen Prepelic 25 SG Paris Levallios
Gabriel Deck 27 SF San Lorenzo
Matteo Spagnolo 23 G Stella Azzurra Roma
Afgang Alder Position Ny klub
Luka Doncic 19 G Dallas Mavericks
Dino Radoncic 19 SG/F San Pablo Burgos
Chasson Randle 25 PG Capital City Go-Go

En af dem af EM-vinderen Klemen Prepelič. Den 25-årige slovenske guard, kommer fra Paris Levallios, og har i en række år spillet i Frankrig. Sidste sæson spillede han 40 kampe for klubben og snittede 15.5 points, 2.5 rebounds og 2.7 assists, og var som bekendt med til at løfte EM-trofæet med Slovenien.

En anden spiller som er hentet ind er den 23 årige argentiner Gabriel ”Gabby”  Deck. Han kommer direkte fra den argentinske liga og San Lorenzo, hvor han sidste sæson snittede 19.5 points, 6.0 rebounds, 2.4 assists i 58 kampe.

Herudover har Madrid også sikret sig for fremtiden ved at hente den blot 15-årige italiener Matteo Spagnolo fra Stella Azzurra Roma, samt 14-årige Urban Klavzar fra Helios Suns, og sidst men ikke mindst det serbiske stortalent Tristan Vukčević, som anses for at være det største talent fra sin generation i 2003.

Ingen af disse tre forventes dog at blive en del af førsteholdet i den kommende sæson. Spillerne er udelukkende hentet ind til ungdomsrækkerne, hvor de i første omgang skal igennem et udviklingsforløb.

Truppen 18/19
PG Sergio Llull Facu Campazzo Fabien Causeur
SG Klemen Prepelič Jaycee Carroll Gabriel Deck
SF Rudy Fernandez Jeffery Taylor Santi Yusta
PF Anthony Randolph Trey Thomkins Felipe Reyes
C Gustavo Ayon Walter Tavares Ognjen Kuzmič
Træner Pablo Laso

Du kan også se hele Real Madrids trup på EuroLeague’s hjemmeside ved at klikke her.

Real Madrid bliver igen favoritter til næste sæson

Der er ingen tvivl om at Dončić efterlader et hul efter sig i Real Madrid. Det bliver også svært at finde en spiller med samme karakteristiske træk som Dončić.

Den spanske hovedstadsklub har dog en utrolig dybde på holdet og ikke mindst erfaring, til at overleve denne situation.

De spillere der er indhentet er ikke stjerner, men er i den grad profiler, som kan udfylde hullet efter sloveneren, og sikre Los Blancos endnu en stor sæson i Europas bedste klubturnering EuroLeague.

Real Madrid er derfor ikke overraskende store favoritter til at gå hele vejen til Final Four i EuroLeague i næste sæson, for tredje år.

Sæson Turnering Sejr/Nederlag Placering
2017-18 EuroLeague 24-12 Mestre
2016-17 EuroLeague 26-10 Semifinalen
2015-16 EuroLeague 12-15 Playoffs
2014-15 EuroLeague 24-6 Mestre
2013-14 EuroLeague 25-6 Andenplads
2012-13 EuroLeague 21-8 Andenplads
2011-12 EuroLeague 12-4 Top 16
2010-11 EuroLeague 14-9 Semifinalen
2009-10 EuroLeague 12-8 Playoffs
2008-09 EuroLeague 12-8 Playoffs
2007-08 EuroLeague 14-6 Top 16
2005-06 EuroLeague 12-11 Playoffs
2004-05 EuroLeague 9-11 Top 16
2002-03 EuroLeague 6-8 Regulær sæson
2001-02 EuroLeague 12-8 Top 16
2000-01 EuroLeague 10-5 Kvartfinalen
TOTAL: 245-135

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Annonce
Annonce
Annonce

Mere fra Blog