fbpx
Find os her

En af de største overraskelser i EuroLeague, i denne sæson, hvis ikke den største, har været den unge Jonah Bolden.

Den 22-årige australier startede karrieren i hjemlandet Down Under. I 2014 drog han til USA og NCAA, hvor han i årene 2014-16 spillede for UCLA.

Bolden spillede faktisk ikke i sin første sæson. Han fik først debut i 2015 af flere forskellige årsager.

Da han først fik debut imponerede han ikke ligefrem. Han kunne nemlig kun betegnes som rollespiller. I sine college dage snittede han ‘blot’ 4,6 point, 4,8 rebounds, 1,1 assists og 0,9 blocks i 21,7 minutter pr. kamp i sin anden sæson.

I 2016 besluttede han at tage til Europa, eftersom han mente at det ville være hans bedste mulighed for at komme i NBA – Og det virker til at han valgt den rette vej.

Han endte i ABA League og den serbiske klub FMP Beograd. Her eksploderede Bolden for første gang i sin karriere, og mange fik øjnene op for den unge australier.

I 25 kampe snittede han 12,9 point, 7,2 rebounds, 1,8 assists, 1 steal og 1 block pr. kamp. Præstationer som førte til titlen som  ABA League Top Prospect i den sæson.

Det var også efter selv samme sæson at Bolden blev draftet af Philadelphia 76ers i anden runde som nr. 36.

I starten af denne sæson skrev han under med EuroLeague-mandskabet Crvena Zvezda. Her blev han kun i en enkel måned, eftersom serberne fik tilbudt en mere end lukrativ pose penge for Bolden, af israelske Maccabi Tel Aviv, som de senere solgte ham til.

Artiklen fortsætter under billedet

Jonah Bolden har imponeret i Maccabi Tel Aviv-trøjen – Foto: ABA League – Marin Susic

Jonah Bolden har imponeret i Maccabi-trøjen

I Maccabi har Bolden forsat sin all-around produktion. Som sæsonen er skredet frem er Bolden samtidigt blevet bedre og bedre, og en vigtigere brik i det projekt som ‘Israels Stolthed’ har gang i, i denne sæson.

Så sent som den 2. februar så vi hvad man kan forvente af Bolden, da han toppede tiden på banen i denne sæson med næsten 33 minutter. På udebane mod Zalgiris, havde han sin bedste kamp i denne sæson i EuroLeague, med 12 point, 9 rebounds, 5 assists, 2 steals og 1 block.

Med sine i alt 6,8 point, 5,9 rebounds, 1,8 assists, 1,2 steals og 1,1 blocks i 21 kampe, har han fået en mere end flot debutsæson i europas bedste klubturnering EuroLeague.

Hans præstationer har nemlig også været med til løfte Maccabi op i toppen af turneringen, for første gang i rigtig mange år.

Maccabi Tel Aviv kæmper nemlig i øjeblikket om at komme til Final Four, for første gang siden 2014, hvor de i øvrigt også vandt turneringen.

Klubben er i øjeblikket nr. otte på tabellen med otte kampe tilbage af grundspillet. Her har de 12 sejre og 10 nederlag, hvilket akkurat giver en plads i den næste runde Playoffs.

I den israelske liga ligger de omvendt nummer ét på tabellen, med 13 sejre og 3 nederlag. En enkelt sejr mere end Hapoel Holon med danske Chanan Colman på holdet, med 12 sejre og 4 nederlag.

Her har Bolden været ligeså god, og hvis ikke bedre end i EuroLeague. Australieren snitter nemlig 9,4 point, 8,4 rebounds, 1,7 assists, 1,3 blocks og  1,5 blocks pr. kamp.

En fantastisk all-around spiller

Bolden der er 2.08 cm er en fantastisk all-around spiller, og en spiller der i den grad kan få spredt spillet ud.

Han spiller med en utrolig stor energi på banen. Han er atletisk og god både med, og uden bolden, samt har et rigtig godt overblik på banen. Sidst men ikke mindst, har han potentiale til at få et rigtig godt skud. I sidste sæson skød han hhv. 59,7 % for to, og 38,1 % for tre point.

I denne sæson rammer han en smule dårligere fra distancen (33,3 %), men er derimod blevet bedre for to point (62,1 %).

I forsvaret er han let på fødderne, og i stand til at guarde forskellige typer spillere, hvilket han har vist i denne sæson.

Overordnet virker Bolden umiddelbart som et godt fit for Philadelphia, til at spille ved siden af Ben Simmons og Joel Embiid der er nogenlunde samme typer spillere.

Philadelphia er da også opmærksomme på den unge spiller, der er i konstant kontakt med ham på ugentlig basis.

”Jeg hører fra dem mindst en gang enten hver uge eller hver anden uge, og det er både Bryan (Colangelo red.), og diverse trænere fra klubben,’’ udtalte han til NJ Advance Media tidligere i sæsonen.

Australieren har en 3-årig kontrakt med Maccabi hvilket potentielt kan betyde to sæsoner mere i Europa, før han kommer til NBA.

Philadelphia 76ers kan dog vælge at hente ham til NBA tidligere hvis han fortsætter sin udvikling. Alle pile peger dog netop i den retning, og der forventes at han er i NBA, når næste sæson skydes igang.

Først skal Jonah Bolden dog slutte sæsonen af i Europa, hvor han er med i Rising Star ræset sammen med Luka Doncic (Real Madrid) og Mathias Lessort (Crvena Zvezda).

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague