fbpx
Find os her

EuroLeague

PAO led det første hjemmebanenederlag i dette århundrede til Zalgiris

Zalgiris fik deres anden sejr i EuroLeague her til aften da de slog Panathinaikos på udebane for første gang i dette århundrede.

Foto: paobc.gr

Sidste års semifinalister og helt store overraskelse Zalgiris Kaunas fra Litauen har lagt ud med to sejre og to nederlag.

Det pudsige er dog at litauerne endnu ikke har vundet på hjemmebane, hvor de har tabt til Baskonia og Fenerbahce. 

På udebane har de tilgengæld været suveræne. Zalgiris har både slået Anadolu Efes Istanbul og senest højest overraskende græske Panathinaikos her til aften, som led et nederlag på 83-87. Det er første gang at holdet har slået PAO i dette århundrede i Athen!

Dårlig start af hjemmeholdet

Allerede i første periode blev de grønne 11.085 fremmødte tilskuere skuffet af hjemmeholdet, som tabte 13-20.

I anden periode kom gæsterne sågar op på en 17-pointsføring, men Nick Calathes sørgede for at undgå den fulde katastrofe.

I et time-out var det tydeligt at se hvor frustreret Xavi Pasqual var på sit mandskab, da han simpelthen manglede ord for hvor ringe holdet havde lagt ud.

Overtid og sejr

Grækerne kæmpede sig dog tilbage i kampen, og tvang sågar kampen ud i overtid, før Zalgiris i sidste ende trak det længste strå og vandt med 83-87.

Zalgiris topscorer blev Brandon Davies med sine 18 point, og 4 rebounds. Thomas Walkup scorede 14, imens Aaron White stod for 13 point.

Kampens topscorer blev Nick Calathes fra Panathinaikos, som spiller ligeså fænomenalt som sidste sæson. 

Den græske guard stod for 22 point, samt 5 assists og 3 rebounds. Den eneste udover Calathes til at score dobbelt cifre blev Keith Langford med sine 13 point.

Panathinaikos har ligesom Zalgiris tabt to kampe og vundet to i denne sæson i EuroLeague.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague