fbpx
Find os her

EuroLeague

Overraskende Kaunas-sejr dræbte spændingen i sidste spillerunde

Kaunas sikrede en plads i slutspillet med en overraskende sejr i Madrid, mens Panathinaikos med en sejr på hjemmebane overhalede Baskonia, der tabte i Moskva.

Foto: Arkivfoto

CSKA Moskva 82 – 78 Kirolbet Baskonia 

Med et nederlag i Moskva røg Baskonia ned på syvendepladsen, hvor de i kvartfinalen nu møder selv samme Moskva-hold i stedet for ligarivalerne fra Madrid.

Det var gæsterne, der sad på langt størstedelen af kampen. Første periode blev vundet med fire point, og den føring holdt de til pausen. I tredje periode fik Baskonia udbygget forspringet til 11 point, men i sidste periode smed de det hele på gulvet.

Om det var for at undgå at møde Real Madrid, som de notorisk har det svært imod, skal være usagt, men spanierne fik pludselig svært ved at ramme, mens russerne scorede mere end dobbelt så mange point i perioden som gæsterne. Perioden endte 27-12 i hjemmeholdets favør, der dermed vandt kampen med 82-78.

Gæsternes Marcelinho Huertas blev topscorer med 17 point, mens hjemmeholdets Will Clyburn nåede 16 point.

Anadolu Efes Istanbul 101 – 95 AX Armani Exchange Olimpia Milan

Det italienske mandskab havde en slutspilsplads at kæmpe for, mens tyrkerne var sikre på deres fjerdeplads. Det bar kampens udfald dog ikke præg af, og Milans rolle i årets EuroLeague er udspillet.

Gæsterne lignede ellers længe et mandskab, der havde tænkt sig at ville indkassere en slutspilsplads. Selvom det blev til en lidt sløv start, så havde de opbygget et forspring på 11 point ved pausen.

Den føring blev fuldstændig tabt på gulvet, da hjemmeholdet tog sig sammen i tredje periode, som de vandt med 32-16. Dermed var italienerne pludselig bagud med fem point, et forspring de ikke lykkedes med at hente trods en intens og spændende sidste periode.

Hjemmeholdets Vasilje Micic blev topscorer med 18 point efterfulgt af gæsternes Mike James med 17 point.

Panathinaikos 87 – 67 Budocnost 

Grækerne formåede med en heftig slutspurt ikke blot at nå en slutspilsplads, men kravle heltop på en sjetteplads med sejren over Budocnost.

Der var ikke den store tvivl om kampens udfald. Allerede vedpausen var Panathinaikos foran med 13 point, og trods en smal periodesejr i tredje periode på tre point til gæsterne, så holdt værterne føringen i hus.

Panathinaikos’ James Gist blev topscorer med 23 point, mens gæsternes Goga Bitadze nåede 16 point. Hjemmeholdets profil, Nick Calathes, blev EuroLeagues blot anden spiller til at opnå en triple-double. Han scorede 11 point, tog 12 rebounds og lavede vanvittige 18 assists.

Real Madrid 86 – 93 Zalgiris Kaunas 

Kaunas havde alt at spille for mod de regerende mestre. De tog deres chance og er med en overraskende sejr med i slutspillet.

Det var i tre ud af fire perioder en helt lige kamp, men i anden periode fik Kaunas skabt et forspring på ni point. Den føring formåede hjemmeholdet ikke at hale ind på til stor jubel for det gæstende hold og medrejsende fans.

Gæsternes Brandon Davies blev topscorer med 27 point, mens hjemmeholdets Walter Tavares nåede 22 point. Davies nåede også en double-double med ti rebounds.

 

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra EuroLeague