fbpx
Find os her

Efter et nederlag i den græske finale til Panathinaikos, og endnu en sæson uden en placering i Final Four ved EuroLeague, skal Olympiacos ude og lede efter en ny cheftræner denne sommer.

Den græske storklub Olympiacos, har valgt ikke at forlænge kontrakten med den mangeårige træner Ioannis Sfairopoulos, som har kontraktudløb denne sommer.

Det blev til fire år i klubben for den 51-årige Sfairopoulos, der ikke har haft den succes han Olympiacos, kunnet have fået i de fire sæsoner. I den hjemlige liga er det blevet til to mesterskaber i 2015 og 2016, og en kåring som årets træner i 2015. 

I EuroLeague derimod har Olympiacos i to ud af de fire sæsoner ikke nået Final Four i turneringen. Som om dette ikke skulle være hårdt nok, så har Olympiacos også formået at tabe to finaler i tiden under Sfairopoulos. I 2015 tabte de til Real Madrid, og i 2017 til Fenerbahce.

Som erstatning for Sfairopoulos er der mange europæiske navne som nævnes til at overtage det prominente trænersæde. Heriblandt den tidligere Brose Bamberg træner, Andrea Trinchieri, den tidligere Unicaja Malaga træner Joan Plaza, Velimir Perasović, som senest stod i spidsen for Anadolu Efes Istanbul.

Udover trænersædet skal Olympiacos også ud og arbejde på at sikre sig nogle spillerkontrakter, eftersom store profiler som Vassilis Spanoulis, Kostas Papanikolaou og Ioannis Papetrou alle har kontraktudløb denne sommer.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague