evn-dk
Fullcourt
12. feb 2017 - 11:18

NBA holdene har tre europæiske trænere fra Euroleague i kikkerten

Foto: Daniel Löb/T. Makeeva/ACB Photo

Ifølge den spanske avis Marca, har NBA-holdene tre europæiske trænere fra den bedste europæiske klubturnering Euroleague, i kikkerten.

Det europæiske trænermarked er ved at blive interessant for NBA-klubberne, hvis man skal tro på den spanske avis Marca.

Ihvertfald skulle en del af NBA-holdenes General Managers holde godt øje med især tre trænere fra den bedste europæiske klubturnering Euroleague.

Ifølge den spanske avis er der tale om Real Madrids Pablo Laso, CSKA Moscows Dimitris Itoudis og Brose Bambergs Andreas Trinchieri.

Andrea Trinchieri har vundet det tyske mesterskab med Brose Bamberg to år i træk (2005-2006), samt den tyske pokalturnering i 2005.

Dimitris Itoudis fik sidste år bragt CSKA Moscow til tops i Euroleague, og blev samme år kåret til årets træner i turneringen. I den hjemlige regionale liga, har han vundet VTB-Ligaen med det russiske storhold to år i træk (2015-2016).

Sidst men ikke mindst har Pablo Laso haft ligeså stor succes med at føre Real Madrid til klubbens første Euroleague-trofæ i ti år tilbage i 2015, samtidigt med at han blev kåret til årets træner. I den spanske liga har han tre mesterskaber på CV’et med Madrid i 2013, 2015, og 2016.

Dermed er det tre erfarne herrer, med masser af potentiale. Nemt bliver det dog ikke for NBA-klubberne at få fat i de tre trænere.

Laso og Itoudis har begge langtidskontrakter og skal købes ud hvis NBA klubberne ønsker deres signatur imens Trinchieri’s kontrakt med det tyske mesterhold udløber til sommer.

Alle tre navne har haft stor succes med deres respektive hold.

Foto: Daniel Löb/T. Makeeva/ACB Photo

-

Seneste nyheder