fbpx
Find os her

EuroLeague

Maccabi Tel Aviv choksejrede i Moskva

Sidste dag af dobbelt runde i EuroLeague endte med en stor overraskelse i Rusland, mens Budocnost cementerede Darussafakas status som bundprop.

Foto: Maccabi, Twitter

Kirolbet Baskonia 83 – 66 Herbalife Gran Canaria

Danske Shavon Shields var fredag aften i aktion i EuroLeague for sit spanske mandskab Kirolbet Baskonia. Det blev til en storsejr, hvor Herbalife Gran Canaria, efter en god første periode, helt tabte pusten. Baskonia vandt de restende tre perioder på sikker vis. Sejren betyder, at Baskonia lige nøjagtigt er placeret på en playoff plads.

Topscorer blev hjemmeholdets Marcelinho Huertas med 24 point efterfulgt af holdkammeraten Vincent Poirier med 20 point. Gæsternes mest scorende spiller var Ondrej Balvin med 16 point. Shavon Shields lavede syv point, tog fire rebounds, lavede en assist og et steal.

Se highlights fra kampen.

 

CSKA Moskva 76 – 93 Maccabi Fox Tel Aviv

De israelske gæster chokerede det russiske tophold med en sublim indsats. Hjemmeholdet lagde ellers bedst ud, men som kampen skred frem fik gæsterne bedre fat. Begge hold vandt hver to perioder, men mens CSKA vandt ders perioder med to og tre point, så vandt Maccabi Tel Aviv i overlegen stil anden periode med syv point og sidste periode med hele 15 point.

Værternes Nando de Colo og Will Clyburn scorede begge 16 point, hvilket gjorde dem til delt topscorer, mens Yovel Zoosman blev mest scorende for Tel Aviv med 15 point. Hjemmeholdets Othello Hunter var blot én rebound fra en double-double (12p/9r).

Se highlights fra kampen.

 

Budocnost Podgoria 75 – 74 Darussafaka Tekfen Istanbul

Der var kamp om ikke at få sidstepladsen, da Budocnost og Darussafaka tørnede sammen i Montenegro. Hjemmeholdet trak det længste strå i en yderst tæt affære. Det blev en kamp, hvor holdene skiftedes til at dominere. Efter en tæt spillet første periode, trak gæsterne fra med en periodesejr på otte inden pausen.

Efter pausen kom hjemmeholdet ud med fornyet energi og scorede dobbelt så mange point som gæsterne. Det chok kom det tyrkiske hold sig dog over, og med få sekunder igen så det ud som om, gæsterne skulle tage sejren, da Norris Cole med blot tre sekunder igen bragte hjemmeholdet foran med et enkelt point. Det var nok til sejren på 75-74.

Topscorer blev hjemmeholdets Edwin Jackson med 18 point efterfulgt af holdkammeraten Norris Cole med 17 point. Mest scorende for Darussafaka var Toney Douglas med 14 point. Han var samtidig en enkelt assist fra en double-double.

Se highlights fra kampen.

 

Bayern München 93 – 87 AX Armani Exchange Olimpia Milan

Bayern München mødte hjemme i Bayern Milan i en direkte kamp om en playoff plads. Hjemmeholdet kom bedst ud af den duel med en sejr på 93-87.

Det blev nogle tætte perioder, hvor Milan lagde bedst ud, men i sidste ende måtte se sig slået i første periode. Bayern kørte på og vandt også de efterfølgende to perioder. I fjerde periode fik Milan af flere omgange reduceret forspringet til blot fire point, men det var ikke nok til at slå den tyske gigant ud af kurs.

Mike James havde en brandkamp for gæsterne, hvor det blev til 29 point, heraf 5/10 fra treeren. Gæsternes Arturas Gudaitis og hjemmeholdets Maodo Lo og Nihad Dedovic scorede alle 18 point. Derudover havde Gudaitis en double-double, da han også tog ti rebounds.

Se highlights fra kampen.

 

FC Barcelona 79 – 68 Panathinaikos

Barcelona hænger fortsat på i toppen efter sejren på 79-68 over Panathinaikos, der samtidig sendte grækerne væk fra playoff pladserne.

De to hold fulgte ad, hvor hjemmeholdet vandt første periode, mens gæsterne tog anden periode. Ved pausen var der blot et enkelt points forskel på de to hold. Efter pausen prøvede Barcelona langsomt at trække fra, men Panathinaikos gav ikke op så let.

Selvom de i tredje periode var nede med mere end ti point, så kom de igen og fik reduceret forspringet til blot et enkelt pointi fjerde periode. Barcelona samme tempoet op, og med periodesejre i begge periode efter pausen, kunne hjemmeholdet lade sig hylde som vindere.

Hjemmeholdets Thomas Heurtel blev topscorer med 23, mens Ioannis Papapetrou med 17 point scorede flest for gæsterne.

Se highlights fra kampen.

Se stillingen i EuroLeague her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra EuroLeague