fbpx
Find os her

Pride of Israel havde her til aften besøg af Alexey Shved og BC Khimki. Begge hold kæmper i øjeblikket om at komme videre til kvartfinalerne i EuroLeague, og her til aften kom én af dem et skridt tættere på.

Maccabi Tel Aviv har i årevis ikke været så gode som i denne sæson. I øjeblikket virker drømmen om en plads ved Final Four, og først og fremmest en plads i kvartfinalen til at være kommet i fare.

Israelerne tabte nemlig en vital kamp her til aften til det russiske storhold BC Khimki 91-94.

Det betyder at nu at Baskonia (13-13), Crvena Zvezda (11-15) og Unicaja Malaga (10-15) alle tre har en lang større chance for at overtage ottendepladsen, som akkurat giver en billet til kvartfinalen.

Khimki tog sejren i sidste sekund

Hjemmeholdet fra Israel var godt og vel bagud i hele opgøret bort set fra enkelte øjeblikke i kampen.

Russerne viste sig da i sidste ende også til at være mest kyniske, på trods af at et lille håb blev udløst med få sekunder igen af opgøret.

Med fire sekunder igen af kampen satte Michael Roll en trepointsscoring til resultatet til 91 – 92, og håbet var intakt for værterne. Maccabi var desværre ikke gode nok til at dække forsvar i de sidste sekunder.

Den serbiske guard Marković smed en lang aflevering afsted til holdkammaraten Anthony Gill, der kunne dunke bolden i kurven samtidigt med sirenen, og kampen var dermed afgjort 91-94.

Khimki rykker op af tabellen

Netop Gill blev også gæsternes topscorer med 24 point, imens Alexey Shved også spillede en stor rolle med sine 22 point, 12 assists, 5 rebounds og 3 steals.

For hjemmeholdet blev amerikanske Pierre Jackson topscorer med 25 point, efterfulgt af Deshaun Thomas med 16 point.

Inden opgøret lå Khimki på en syvendeplads med 14 sejre og 11 nederlag, imens Maccabi var otter med 13 sejre og 12 nederlag.

Aftenens resultat gør at BC Khimki rykker op på en midlertidlig sjetteplads med 15 sejre og 11 nederlag. De befinder sig nu foran Panathinaikos på syvendepladsen, som har en kamp til gode i morgen fredag.

Maccabi Tel Aviv derimod falder ned på en niendeplads med 13 sejre og 13 nederlag, eftersom at Baskonia her til aften slog Zalgiris, og rykker op på ottendepladsen.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague