fbpx
Find os her

EuroLeague

Kyle Hines årets forsvarsspiller i EuroLeague

Kyle Hines vinder titlen som årets forsvarsspiller i EuroLeague for anden gang i sin karriere hos CSKA Moscow.

Foto: M. Serbin, cskabasket.com

Cheftrænerne har alle afgivet deres stemmer, om hvem de synes er turnerings bedste forsvarsspiller i EuroLeague. Vinderen blev Kyle Hines fra CSKA Moscow.

Den 31-årige forward, som er kendt for at kunne dække selv de mest fysisk stærke spillere, har haft en flot sæson, hvor han har snittet 8,2 point, 4,2 rebounds, 1,2 assists, 1,1 steals og 0,7 block, pr. kamp.

Modstander-holdenes centerspillere scorede kun 6,4 point når Kyle Hines startede for CSKA Moscow. En faktor der taler for sig selv. CSKA Moscow tillod samtidigt i gennemsnit 93,7 point pr. 100 possession når Hines var på gulvet, imens de scorede 119,5 point, hvilket giver en difference på 25,8 point.

Lige bag Kyle Hines på listen over bedste forsvarsspillere sluttede Nick Calathes (Panathinaikos), Branko Lazić (Crvena Zvezda) og Edy Tavares (Real Madrid)

Ikke første titel til Kyle Hines

Det er anden gang at Hines vinder titlen som årets forsvarsspiller i turneringen. Første gang var i 2015-16 sæsonen, hvor CSKA Moscow vandt turneringen.

Hines har dog langt op til den førende på listen over flest titler. Dette er nemlig den græske legende Dimitris Diamantidis, som har vundet titlen ikke mindre end seks gange, heraf fem i træk i perioden 2004-2009.

Andre spillere som har vundet titlen er Adam Hanga, Bryant Dunston, Stephane Lasme og Andrei Kirilenko. Du kan se hele listen ved at klikke her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague