fbpx
Connect with us

EuroLeague

Fenerbahce vandt slaget om førstepladsen

Fenerbahce konsoliderede sig fredag aften som EuroLeauges i øjeblikket stærkeste mandskab, da de hjemme vandt snævert over Real Madrid.

(resultater og highlights opdateret)

Foto: Fenerbahce.org

Der var mere end blot æren på spil, da de to europæiske giganter Fenerbahce og Real Madrid mødtes i en kogende Ulker Sports and Event Hall. Med en sejr til hjemmeholdet ville Fenerbahce for alvor sætte sig på tronen i gruppespillet, mens Real Madrid med en sejr kunne komme á point med tyrkerne.

Det blev en hæsblæsende kamp, hvor de to hold aldrig for alvor brændte igennem og scorede mange point. Momentum bølgede frem og tilbage, men i sidste ende kunne hjemmeholdet sikre en sejr på 65-63.

Fenerbahce sad tungt på første periode. Især den tjekkiske profil Jan Vesely var varm og scorede ni point. Real Madrid kunne ikke ramme ret meget, og allerede efter de første ti minutters spil var forspringet til tyrkerne oppe på ti point.

Gæsterne fik langt bedre fat i anden periode, hvor Rudy Fernandez stemplede ind med tre treere. Pludselig havde værterne svært ved at bryde det spanske forsvar op, og ved halvleg var stillingen helt lige med cifrene 32-32.

Intens kamp blev afgjort til sidst
Det tegnede godt inden tredje periode, men med kun otte point i alt til de to hold efter fem minutter, var kampen gået lidt i baglås. Flere gange prøvede Fenerbahce at lægge afstand, da først scoringerne kom, men Real Madrid var aldrig bagud mere end seks point trods mange brændte forsøg.

I sidste periode fik gæsterne for alvor bidt fra sig. Anthony Randolph viste undervejs hans evner under kurven, og med mindre end tre minutter igen var Real Madrid oppe med seks point. Men ved stillingen 63-57 gik spanierne i stå.

Real Madrid formåede ikke at score flere point, og da Luigi Datome kunne lægge et and-one spil i til 65-63, kunne hjemmeholdet lade sig hylde som vindere.

Topscorer blev Luigi Datome med 17 point efterfulgt af Jan Vesely med 13 point. Mest scorende for Real Madrid var Rudy Fernandez med 12 point, der alle var efter treere. Afstanden mellem de to hold i gruppespillet er nu fire point.

Se highlights fra kampen

Resultater
Fenerbahce 65 – 63 Real Madrid
Panathinaikos 96 – 84 CSKA Moskva – se highlights her
Bayern München 93 – 88 Budocnost – se highlights her
Herbalife Gran Canaria 73 – 66 Zalgiris Kaunas – se highlights her
Darussafaka Tekfen Istanbul 79 – 75 Olympiacos Piraeus – se highlights her
BC Khimki 77 – 85 Kirolbet Baskonia – se highlights her
FC Barcelona 80 – 65 Anadolu Efes Istanbul – se highligths her
Maccabi Fox Tel Aviv 94 – 92 AX Armani Exchange Olimpia Milan – se highlights her

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in EuroLeague