fbpx
Connect with us

EuroLeague

Fenerbahce og Real Madrid vandt top-4 brag

De fire hold i toppen mødtes i første del af 20. runde i EuroLeague, hvor Fenerbahce og Real Madrid fik vist, hvorfor de indtager de øverste pladser.

Foto: Fenerbahce.org

Fenerbahce 90 – 75 Olympiacos

Fenerbahce gjorde relativt kort proces, da det var førstepladsen mod tredjepladsen. Det tyrkiske tophold afgjorde næsten opgøret ved pausen, hvor hjemmeholdet var foran med 12 point. Alle fire perioder blev faktisk vundet af hjemmeholdet, der vandt kampen med 90-75.

Gæsterne startede kampen med to treere af Kostas Papanikolaou, men halvvejs inde i perioden var Fenerbahce foran med ni point. Det forspring blev reduceret til seks inden periodens slutning. Grækerne kom bedre med i starten af anden periode, hvor forspringet kom ned på to point. Herfra satte værterne gearet en tand op, og inden pausen var de foran med 12 point, 40-28.

Efter pausen kom gæsterne igen langt bedre med. Ikke at det var nok, for hjemmeholdet vandt stadig perioden, men denne gang med blot to point. Fenerbahce kom helt op og førte med 21 point, inden Olympiacos fik stoppet blødningen ved blandt andet seks point fra Nikola Milutinov. I sidste periode fik gæsterne bragt forspringet ned på ni point, men tættere på kom de ikke.

Topscorer blev hjemmeholdets Erick Green med 17 point. Han var imponerende 100% både fra gulvet og på straffelinjen. Mest scorende for gæsterne var Janis Timma med 14 point. Fenerbahces Muhammed Ali var eneste spiller i kampen med 13 point og 10 rebounds.

Se highlights fra kampen.

 

Real Madrid 94 – 82 Anadolu Efes Istanbul

Det var først til sidst, man kunne se den reelle forskel på de to mandskaber. Med periodecifre på 21-21 i både første og anden periode var kampen helt lige, da holdene gik ind til anden halvleg. Her viste Real Madrid format og vandt med cifrene 94-82.

Gæsterne lagde bedt ud med et 10-4 run, hvor Vasilije Milic og Krunislav Simon begge lavede fem point. Efes var konstant foran resten af perioden, men hjemmeholdet kom godt igen takket være Anthony Randolph med 14 point. Samme scenarie fortsatte i anden periode, hvor Vasilije Milic fortsatte med at score, mens værterne delte pointene bedre mellem sig. 42-42 ved pausen.

Efter pausen ville Real Madrid også gerne prøve at føre. De fik i første omgang skabt et mindre forspring, som Efes formåede at hente. Et steal og en scoring af Llull gav hjemmeholdet en føring på tre point inden sidste periode. Her sørgede et 11-3 run til Real Madrid for en føring, gæsterne ikke kunne indhente.

Topscorer blev Anthony Randolph med 24 point. Et antal han nåede allerede i tredje periode. Vasilije Milic scorede flest for gæsterne. Her blev det til 21 point. Sergio Llull havde også en god kamp med 19 point, otte rebounds og fem assist.

Se highlights fra kampen.

 

Maccabi Fox Tel Aviv 84 – 75 Panathinaikos

Bortset fra første periode var der ikke meget at komme efter for de unge gæster. Maccabi vandt de sidste tre perioder, hvilket endte ud i en sejr på 84-75.

De to hold fulgtes ad i første periode, hvor forskellen mellem de to hold aldrig var større end fire point. Panathinaikos vandt første periode med 17-16. I anden periode fik hjemmeholdet langsomt overtaget kampen. Pointene blev fordelt godt mellem spillere, og føringen ved pausen var på fem point, 40-35.

Maccabi lagde tidligt ud med et 11-3 run efter pausen og fik for alvor skabt en føring, der var til at tage og føle på. Nick Calathes, der havde scoret solidt i første halvleg for gæsterne, havde pludselig svært ved at få bolden i nettet. I stedet kom Matt Lojeski i gang, men det var ikke nok til at stoppe Maccabi, der var foran med 12 point inden sidste periode. Panathinaikos var flere gange tæt på med en reducering af forspringet til fire point, men det var ikke nok mod de israelske værter.

Topscorer blev Angelo Caloiaro med 20 point for hjemmeholdet, mens Nick Calathes og Matt Lojeski begge endte med 14 point. Både Caloiaro og Calathes endte med en double-double. Caloiaro med 20 point og 11 rebounds, mens Calathes lavede 14 point og 10 assist.

Se highlights fra kampen.

AX Armani Exchange Olimpia Milan 80 – 70 Zalgiris Kaunas

Første og sidste periode blev altafgørende for kampens udfald, da hjemmeholdet vandt disse med hele syv og otte point. Dermed var det ligemeget, at gæsterne var bedst før og efter pausen, for Milan vandt opgøret med 80-70.

Dairis Bertans lagde ud med to treere for hjemmeholdet, og undervejs var Milan foran med hele 11 point. Det forspring blev reduceret til otte efter en treer af Edgaras Ulanovas. Gæsterne kom langt bedre med i anden periode, men Milan kunne alligevel sikre et konstant forspring på mindst tre point. 32-28 ved pausen.

Zalgiris begyndte at lugte blod i tredje periode. Milan fik godt nok skabt et forspring på syv point flere gange, men ved periodens slutning havde gæsterne reduceret føringen til blot to point. Føringen kom til udeholdet kort inde i sidste periode, da Nate Wolters satte en treer. Milans Mike James lavede herefter fem hurtige point, og så havde gæsterne ikke mere at svare igen med.

Topscorer blev hjemmeholdets Mike James med 20 point, mens Nate Wolters scorede 17 point for gæsterne. Mike James var samtidig blot en enkelt assist fra en double-double.

Se highlights fra kampen.

Se stillingen i EuroLeague her.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in EuroLeague