fbpx
Connect with us

EuroLeague

Fenerbahce forlængede stimen, Barcelona sejrede med sent comeback

Fenerbahce holdt liv i deres flotte sejrsstime, mens Barcelona sikrede flot sejr over Baskonia med sent comeback.

Foto: Fenerbahce.org

Runde tretten nåede kun lige af blive spillet, inden holdene var i aktion i EuroLeague igen torsdag aften. Der var topopgør i Moskva, hvor CSKA Moskva og Anadolu Efes Istanbul skulle afgøre kampen om tredjepladsen.

I Montenegro forlængede førerholdet Fenerbahce deres imponerende stime af sejre, Olympiacos gav Herbalife Gran Canaria gav en lektion hjemme i Peace and Friendship Stadium, mens Barcelona sikrede sejren ude over Baskonia med et flot comeback.

Budocnost 65 – 89 Fenerbahce
Med en sejr i Montenegro kunne Fenerbahce forlænge deres stime af sejre til ti i træk. Den præstation var en formsag for tyrkerne, der med lethed slog Budocnost, der er næstsidst i EuroLeague-gruppespillet.

Hjemmeholdet fulgte egentlig godt med i første halvleg. Fenerbahce fik på intet tidspunkt lov til at opbygge et større forspring på mere end otte point, og med en toer til slut i første periode reducerede Budocnosts Nemanja Gordic føringen til seks point.

I anden periode lagde gæsterne bedst ud, men montenegrinerne ville vise, hvilket stof de var lavet af. De kørte godt på, og med under et minut til pausen kunne Earl Clarke bringe hjemmeholdet foran med tre point. Den føring blev dog udlignet af Kostas Sloukas med en treer til stillingen 40-40 med under et halvt minut igen.

Efter pausen viste Fenerbahce det sande niveauforskel. Begge perioder blev vundet med 12 point, hvor Jan Vesely med 12 point i tredje periode og Joffrey Lauvergne med 15 point i fjerde periode, der var fem mere end hele Budocnost-mandskabet i sidste periode, var bagmændene bag storsejren på 89-65.

Topscorer blev Jan Vesely med 19 point efterfulgt af Joffrey Lauvergne med 17 point og Budocnosts Eric Clarke med 15 point. Jan Vesely var derudover blot en enkelt rebound fra en double-double og havde en effektivitet på 29. Med sejren konsoliderede Fenerbahce deres position som etter i gruppespillet.

Se highlights fra Budocnost – Fenerbahce

Kirolbet Baskonia 70 – 77 FC Barcelona
I Fernando Buesa Arena var der dømt spansk opgør, da Baskonia tog imod ligarivalerne fra FC Barcenlona. Gæsterne lagde bedst ud, hvor Kevin Seraphin scorede otte point i starten af opgøret. Baskonia kom godt med til sidst i perioden, men måtte se Barcelona vinde første periode med 19-16.

Anden periode blev en tæt affære. Barcelona prøvede at stikke af, men Baskonia ville ikke give slip. På intet tidspunkt kom føringen op på mere end seks point og ned på mindre end tre point. Begge hold var på dette tidspunkt gode til at fordele pointene ud mellem spillerne.

Baskonia ville gerne give sine tilskuere en tidlig julegave, og midtvejs i tredje periode kunne danske Shavon Shields give hjemmeholdet en føring på 48-46 med sit niende point. Den føring var helt oppe på ni point, inden Victor Claver og Thomas Heurtel kunne reducere Baskonias føring til seks point inden sidste periode.

Da Ilimane Diop scorede to point kort inde i fjerde periode og øgede føringen til 57-51, så det rigtig godt ud for Baskonia. Barcelona ville det anderledes, og med 23 point mod Baskonias 13 i de sidste otte minutter kunne Barcelona rejse hjem til Catalonien med en sejr i bagagen.

Topscorer blev Matt Janning fra Baskonia med 19 point efterfulgt af gæsterne Kevin Pangos med 16 point. Danske Shavon Shields endte med 11 point, tre rebounds, to assist, et steal og et block på knap 30 minutter. Med sejren kunne Barcelona kravle op på syvendepladsen.

Se highlights fra Baskonia – Barcelona

Resultater
Budocnost 65 – 89 Fenerbahce
Kirolbet Baskonia 70 – 77 FC Barcelona
Olympiacos Piraeus 98 – 77 Herbalife Gran Canaria – se highlights her
CSKA Moskva 102 – 84 Anadolu Efes Istanbul – se highlights her

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in EuroLeague