fbpx
Find os her

De to europæiske stormagter CSKA Moscow og Fenerbahce, som har vundet EuroLeague-turneringen de sidste to år, mødte hinanden fredag aften for første gang i denne sæson, i et opgør, der blev mere end dramatisk.

Kampen blev ligeså dramatisk, som da de to mandskaber mødte hinanden ved Final Four i EuroLeague-Finalen i 2014, hvor CSKA snuppede trofæet.

I aften, var det dog det tyrkiske mandskab, der snød russerne for sejr, og endda på egen hjemmebane. En fortjent sejr, og en kærkommen et af slagsen.

Tyrkerne har nemlig langtfra været ligeså imponerende som i sidste sæson, hvor de vandt EuroLeague for første gang i klubbens historie, og som det første tyrkiske hold nogensinde.

Fuld blus fra start af Fenerbahce

I første periode virkede det til at gæsterne fra Istanbul ville ydmyge deres russiske værter, eftersom de dominerede kampens første ti minutter, som de vandt 16-27.

CSKA kom dog langsomt tilbage i de næste to perioder, hvilket mundede ud i en neglebidder af en afgørelse.

Med ti sekunder igen af opgøret havde Brad Wanamaker nemlig chancen for at afgøre det for Fenerbahce, men er ikke effektiv fra straffekastlinien, hvor han kun ramte 1/2 til resultatet 83-83.

I den anden ende havde Kyle Hines ligeledes chancen for at give CSKA sejren, men missede sit skud, og der var dømt overtid.

Kampen afgjort i allersidste sekund

Her fortsatte dramaet, og den tætte kamp, og endnu engang var Wanamaker tæt på at blive skurken for tyrkerne med 16 sekunder før tid.

Amerikanerne missede sit trepointsforsøg, men Nicolo Melli var på pletten, og når akkurat at tippe bolden i før buzzeren går af. Playet blev gennemset af dommerne, men der var intet at komme efter.

Fenerbahce endte dermed med at vinde kampen i den russiske hovedstad med 93-95, og bringer sig dermed op på fjerdepladsen med 5 sejre og 3 nederlag, imens CSKA Moscow stadig er på toppen af tabellen med 6 sejre og blot 2 nederlag.

Kampens helt store fornøjelse blev Fenerbahce’s Jan Vesely med sine career high 31 point. Brad Wanamaker stod for 13 point, Melli for 11, imens Kostas Sloukas og Luigi Datome, hver blev noteret for 10 point.

I den russiske lejr var Sergio Rodriguez bedst med 20 point, efterfulgt af franskmanden Nando De Colo med 18, samt Cory Higgins og Kyle Hines med hver 17 point.

Foto: Fenerbahce.org

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague