fbpx
Connect with us

EuroLeague

Real Madrid moste Olympiacos, mens Fenerbahce kom tilbage på ret kurs

Fenerbahce kom i EuroLeagues 18. runde tilbage på sporet efter nederlaget til BC Khimki, mens Real Madrid gav Olympiacos en lektion hjemme i Madrid.

Foto: Fenerbahce.org

Real Madrid 94 – 78 Olympiacos Piraeus

Det, der på forhånd kunne ligne en tæt kamp, udviklede sig i stedet til at blive en mindre afklapsning. Real Madrid havde et generelt højere gear end Olympiacos, der blev sendt hjem til Athen med et nederlag på 94-78.

Gæsterne startede ellers bedst og førte store dele af første periode. Med en stærk afslutning kom hjemmeholdet igen og kunne bringe sig foran med 28-23 efter første periode. To hurtige scoringer i anden periode udlignede føringen, men ikke længe efter var Madrid foran med 13 point. Et forspring der blev reduceret til otte inden pausen til stillingen 54-46.

I anden halvleg begyndte gæsterne at få sværere ved at score, mens Real Madrid var gode til at fordele pointene mellem spillerne. Olympiacos hang på med det yderste af neglene, men i fjerde periode måtte de kapitulere og sørge for, at sejrens størrelse ikke blev for stor. Real Madrid vandt alle fire perioder, og kan med sejren fortsatte skimte Fenerbahce på førstepladsen.

Topscorer blev hjemmeholdets Anthony Randolph med 16 point, mens gæsternes Zach Leday scorede 15 point. Den græske legende, Vassilis Spanoulis, brillerede med en double-double (12p/11r). Derudover kom alle spillende Madrid-spillere på tavlen.

Se highlights fra kampen

Fenerbahce Istanbul 78 – 61 Zalgiris Kaunas

Efter det noget overraskende nederlag i sidste runde til BC Khimki, kom det førende hold oven på igen efter en sikker sejr mod litauiske Zalgiris Kaunas. Kampen endte 78-61 til hjemmeholdet og var reelt afgjort efter første halvleg.

Gæsterne lagde ud med at score kampens første to point, men der var decideret scoringskrise i begge lejre. Hjemmeholdet scorede først efter næsten fem minutters spil, og efter syv minutter var stillingen 6-5. Herfra åbnede det op, og Fenerbahce scorede 13 point i de sidste 3 minutter til stillingen 19-11 efter første periode.

Fenerbahce fortsatte ufortrødent, og efter 17 minutter kunne hjemmeholdets Melih Mahmutoglu med to point fordoble Fenerbahces pointantal i forhold til Kaunas’. Gæsterne kom bedre med efter pausen og vandt tredje periode knebent, men bortset fra starten af fjerde periode, hvor forspringet var reduceret til syv point, var der aldrig tvivl om kampens udfald.

Topscorerværdigheden blev delt mellem hjemmeholdets Melih Mahmutoglu og Kostas Sloukas med hver 14 point, mens Brandon Davies med 12 point var mest scorende for gæsterne. Samtidig var han eneste spiller for Kaunas med et tocifret antal point. Fenerbahces Jan Vesely var den eneste spiller i kampen med en double-double (13p/12r).

Se highlights fra kampen

Anadolu Efes Istanbul 81 – 72 BC Khimki Moskva

Anadolu Efes Istanbul fortsatte deres glimrende EuroLeague-sæson med en sejr over russiske BC Khimki, der ellers kom til Tyrkiet med en sejr over Fenerbahce i bagagen.

Det var en kamp, der bølgede meget frem og tilbage i kampens begyndelse. De to hold fulgtes ad indtil Anadolu i slutningen af første periode trak fra med et 11-0 run. De fortsatte ufortrødent i anden periode og fik forspringet helt op på 12 point, inden gæsterne for alvor kom i gang. Det gjorde de med et 16-5 run, der reducerede forspringet til blot et enkelt point, inden de to hold kunne gå til pause med cifrene 36-34 til hjemmeholdet.

Efter pausen satte tyrkerne tempoet en tand op, for med et 21-4 run blev gæsterne sat på plads. Føringen var oppe på 17 point, inden det russiske mandskab fik stoppet blødningen. I de sidste tre minutter scorede Khimki seks point mere end Anadoul, så der var stadig lidt spænding inden sidste periode. Det blev dog aldrig helt tæt, da Khimki aldrig kom tættere på end seks point, og Anadolu kunne glæde sig over sejren på 81-72.

Topscorer blev hjemmeholdets Vasilije Micic med 16 point efterfulgt af Khimkis Jordan Mickey med 14 point. Mickey var blot en enkelt rebound fra en double-double. Det samme var værternes Adrien Moerman med 11 point og ni rebounds.

Se highlights fra kampen

 

Se stillingen i EuroLeague her.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in EuroLeague