fbpx
Find os her

EuroLeague

EuroLeague-sejre til spanske storhold

Real Madrid og FC Barcelona sikrede sig begge pligtsejre i dere EuroLeague-kampe.

Foto: ACB Photo - A. Martinez

Real Madrid vs. Budocnost
De spanske giganter Real Madrid var torsdag aften i aktion hjemme mod Buducnost fra Montenegro. Der var lagt op til en pligtsejr, som værterne i den grad levede op til. Real Madrid vandt med næsten 40 point, da kampen endte 89-55.

Gæsterne scorede kampens første to point, og var også foran 4-2, men derfra var montenigrinerne på intet tidspunkt foran. I første periode fulgtes de to hold fint ad, inden Madrid trådte på speederen og sørgede for et sekspointsforspring.

Efter første periode havde rutinerede Sergio Ljull allerede fem assist. Han startede anden periode på bænken, men det var tydeligt, at Real Madrid tidligt kunne se, at de ville få råd til at rotere i kampen. Point og spilletid blev fordelt godt ud, og hjemmeholdet kunne gå til pause med en føring på 44-33.

Real Madrid fortsatte rotationen efter pausen, hvor Jeffrey Taylor satte halvlegens første tre point. Buducnost havde svært ved at score, og kom første på tavlen midtvejs i tredje periode ved Coty Clarke. På dette tidspunkt var det kun Nemanja Gordic, der havde scoret tocifret for gæsterne.

Værterne kunne gå ind til sidste periode med en føring på 21 point, og resten af kampen blev kørt hjem på cruise control. Real Madrid har dermed vundet alle deres første fire EuroLeague-kampe.

Topscorer blev Nemanja Gordic (BUD) med 13 point, mens Anthony Randolph (REA) og Jaycee Carroll (REA) begge endte på 11 point. Alle på Madrid-holdet kom på tavlen, og Walter Tavares (REA) leverede som den eneste en double-double med 10 point og 14 rebounds.

Darüssafaka vs. FC Barcelona

FC Barcelona havde inden aftenens opgør mod tyrkiske Darüssafaka haft en mindre prangende start på årets EuroLeague med blot en sejr og to nederlag, men på udebane fik man oprejsning med en sejr på 79-71.

Begge hold lagde ud med en 3’er, men gæsterne satte sig hurtigt på kampen, og Ante Tomic kunne med to point bringe udeholdet foran med 13-3, inden hjemmeholdet fik sat en stopper for spanierne.

Tyrkerne kom langt bedre med og var flere gange kun bagud med et eller to point. Ante Tomic og Chris Singleton ville det anderledes, og det spanske storhold kunne gå til pause med en føring på 47-37.

Hjemmeholdet kom ud fra pausen som lyn og torden, og inden der var gået tre minutter, havde Darüssafaka bragt sig foran ved hjælp fra blandt andet Michael Eric. Anderledes havde Barcelona svært ved at finde melodien, og med kun 11 point i tredje periode, var de bagud 64-58 inden de sidste ti minutter.

Her var tredje og fjerde periode som dag og nat. Alt det tyrkerne kunne i tredje periode, kunne de slet ikke nu og omvendt for spanierne. Tyrkerne scorede deres første point efter mere end fire minutter, og der havde Barcelona igen taget føringen.

Herefter fulgtes de to hold godt ad, men med to minutter igen knækkede filmen for hjemmeholdet, og Barcelona kunne sikre sig en tiltrængt sejr.

Topscorer blev Chris Singleton (BAR) med 18 point efterfulgt af Michael Eric (DAR) og Ante Tomic (BAR) med hver 17 point.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra EuroLeague