evn-dk
Fullcourt
15. okt 2014 - 16:24

Euroleague is coming – Åbningskamp i aften

En ny og spændende sæson i Euroleague står for døren. Nye klubber træder ind i Euroleague og ikke mindst nye spillere at holde stjerner.

Masser af nye hold

Akkurat som alle andre år ser vi nye ansigter og nye hold der skal prøve kræfter i turneringen, og i år er ingen forskel. Der er spillet mange kampe, og alle hold er klar til at lægge stærkt ud i turneringen som starter i dag kl. 20.30 hvor Laboral Kutxa Vitoria tager imod Neptunas Klaipeda som debutere i turneringen efter deres bedste sæson nogensinde i klubhistorien. Se alle preaseason kampe ved at klikke her.

Nye hold i år i forhold til sidste år er: Cedevita fra Kroatien, Dinamo Sassari fra Italien, Limoges CSP fra Frankrig, Neptunas Klaipeda fra Litauen, Nizhny Novgorod fra Rusland, PGE Turow Zgorzelec fra Polen og Unics Kazan fra Rusland.

Ligeledes kommer Dinamo Sassari og Cedevita også videre til Euroleague efter deres bedste sæsoner nogensinde, sammen med Limognes der er tilbage i Euroleague for første gang siden 1998, og som de iøvrigt vandt i 1993, som den første franske klub. En klub der i øvrigt på få år er gået fra tredje division i fransk basketball pga finansielle problemer og nedrykning, til den bedste franske række og klubbens 10’ende mesterskab sidste år.

Således ser grupperne ud i Euroleague 2014/2015 gruppespillet der skydes i gang denne aften med en kamp i gruppe D.

Skærmbillede 2014-10-14 kl. 18.24.49

Som i de tidligere år er det usikkert om nogle af kampene i Euroleague vil blive vist på dansk tv. Dog kan man købe adgang for den nette sum af 50,99€ (ca. 390 kr.) lige nu, og få adgang til ALLE kampene i Euroleague inkl. slutspillet, og meget, meget mere – Klik her for at læse mere.

728x90

Med et Global Pass der lige nu er sat ned med 30% kan man nemlig få alle Euroleague kampe live hjemme i stuen samt adgang til VTB ligaen, hvor man kan følge blandt andet mægtige CSKA Moscow. Ligeledes er der mulighed for at følge den australske liga NBL, og den bedste franske række LNB. Derudover er der som prikken over i’et med Global Pass adgang til samtlige store FIBA turneringer, hvilket betyder at næste års Eurobasket højest sandsynligt vil kunne følges med dette pass.

Udskiftninger her, der og alle vegne

Med en ny sæson følger også nye spillere og trænere. De mest markante udskiftninger skal dog findes hos Fenerbahce Ulker der har hentet en håndfuld forstærkninger for den kommende sæson. To serbiske landsholdsspillere i Bogdan Bogdanovic og Nemanja Bjelica, Jan Vesely direkte importeret fra NBA, samt en række tyrkiske profiler som nok skal sende Fenerbahce til tops i denne sæson som en af favoritterne til at nå finalen.

Panathinaikos har forstærkes sig på guardpladsen med DeMarcus Nelson der viste høj klasse for KK Crvena Zvezda Beograd sidste år imens naboerne fra Olympiacos også har været ude efter en guard og hentet den kroatiske/amerikanske Oliver Lafayette. I Real Madrid har man ligeledes været ude efter nye profiler og hentet Andres Nocioni der havde en fantastisk sæson for Laboral Kutxa sidste år. Hos rivalerne i Barcelona er ankommet Marcus Eriksson det store svenske talent der dog desværre allerede er ude med en skade og skal nu opereres.

På trænerfronten har Dusan Ivkovic, den mangeårige træner i Olympiacos sagt ja tak til et job hos tyrkiske Anadolu Efes, imens David Blatt fra de forsvarende mestre Maccabi Electra Tel Aviv er taget til USA for at blive den første europæiske cheftræner i NBA. Ettore Messina fra CSKA Moscow har ligeledes taget afsked med russerne for at blive Gregg Popovich’s nye assistentræner i San Antonio Spurs.

Alt i alt bliver det en fantastisk spændende sæson, med masser af gode kampe allerede i første runde hvor

Ny sæson – Ny kampagne – NoJumpNoGlory

Samtidigt med den nye sæson har Euroleague skudt en ny kampagne i gang for at gøre Europa endnu mere opmærksomme på turneringen, klubberne, og ikke mindst spillerne. Kampagnen går under navnet #NoJumpNoGlory og et lille klip vedrørende denne kampagne kan ses herunder.

(Foto: Euroleague)

-

Seneste nyheder