fbpx
Find os her

EuroLeague

De tyske mestre henter Petteri Koponen

De tyske mestre FC Bayern München henter den finske guard Petteri Koponen på en tre-årig kontrakt til klubben.

Foto: ACB Photo - S. Gordon

FC Bayern München fortsætter med at forstærker sig for den kommende sæson, hvor de igen er at finde i europas bedste klubturnering EuroLeague.

Klubbens nye spiller er finske er Petteri Koponene. Den 30-årige guard har skrevet under på en tre-årig kontrakt med de tyske mestre.

Den finske guard spillede 29 kampe for FC Barcelona i EuroLeague i sidste sæson. Han snittede 7,9 point, 1,6 rebounds og 1,5 assists pr. kamp.

Statistikken er ikke den mest imponerende for finnen. Han er dog en stabil og effektiv skytte. Bag trepointlinien skød han 51,1% (47/92) i sidste sæson imens han ramte 46,8% (37/79) for to point og 93,8% (15/16) fra straffekastslinien.

Koponen startede karrieren i finske Tapiolan Honka i 2004, og har siden da spillede for bla. italienske Virtus Bologna, og russiske BC Khimki hvor han i 2015 blev kåret til VTB League Sixt Man of the Year.

I 2016 hentede Barcelona finnen til Spanien på en tre-årig kontrakt, men kort efter blev Koponen en del af et biluheld. Efterfølgenden formåede han ikke at slå igennem hos catalanerne.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague