fbpx
Connect with us

EuroLeague

Dansk u-hold skal prøve kræfter med Europa

Et ungt hold bestående af forskellige danske talenter skal de næste tre dage prøve sig af i Adidas Next Generation U18-EuroLeague-turneringen.

Danmark har fået en stor mulighed for at vise et hold af udvalgte spillere frem for Europa, når de kommende tre dage skal bruges i Litauns næststørste by Kaunas. Her afholdes EuroLeague for u18 hold, Adidas Next Generation Tournament.

Det danske hold, DBA Copenhagen, er kommet i pulje B bestående af CSKA Moskva, Rytas Vilnius og Stellazzurra Roma. Roma og Vilnius mødtes sidste år i finalen i netop Vilnius, mens CSKA blev treer i turneringen i 2016/17-sæsonen med en sejr over Rytas Vilnius.

Det danske hold består af følgende spillere:

#4: Mads Andersen, guard.
#5: August Sturup, guard.
#6: Jonathan Klussmann, guard.
#7: Andreas Mortensen, guard.
#8: Jonathan Adou, forward.
#9: Patrick Pedersen, forward.
#10: Marius Lescevski, forward.
#11: Bakary Dibba, forward.
#12: Gustav Knudsen, guard.
#13: Linus Grøn, center.
#14: Jonathan Bank, center.
#15: Nicholas Porsborg, center.

På ANGTs hjemmeside fremhæves en spiller fra hvert hold. Fra Danmark har man valgt at fremhæve BK Amager-spilleren, Jonathan Klussmann, der roses for hans præstationer ved sommerens u16 B-EM. Her blev Klussmann topscorer med 25 point i snit. Derudover blev det til 7,8 rebounds og 1,5 assist i snit. Læs mere om d fremhævede spillere her.

Danmark spiller deres første kamp i dag kl. 12:30, når de møder Rytas Vilnius. Lørdag spiller DBA 10:15 mod Roma og 17:15 mod CSKA Moskva. Om søndagen spilles de efterfølgende placeringskampe inklusiv en finale mellem de to gruppevindere.

Der har to gange tidligere været dansk deltagelse i ANGT, da Værløses u18 hold repræsenterede Danmark tilbage i sæsonerne 11/12 og 14/15. I 11/12-sæsonen blev Værløse nummer fire i Kaunas, mens det blev til en sjetteplads i Belgrad i 14/15.

Det er 2018/19-sæsonens tredje ANGT-turnering. I december 2018 vandt Valencia på hjemmebane med cifrene 82-71 over Virtus Bologna, mens Real Madrid vandt den seneste turnering i januar 2019 med cifrene 96-58 over Maccabi Tel Aviv.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in EuroLeague