fbpx
Find os her

EuroLeague

CSKA Moskva tog andenpladsen i direkte duel

Der blev byttet rundt på toppen af EuroLeague, hvor CSKA Moskva tog andenpladsen fra Real Madrid. Fenerbahce konsoliderede deres position som etter, mens Baskonia fik et godt udgangspunkt i det indbyrdes opgør mod Bayern München.

Foto: Cskamoscow.com

CSKA Moskva 82 – 78 Real Madrid

Det var en direkte duel om andenpladsen i EuroLeague, da CSKA Moskva tog imod Real Madrid. Det opgør kom hjemmeholdet bedst ud af, da de kunne sende spanierne hjem med et nederlag på 82-78.

Værterne lagde bedst fra land med et 7-0 run, men ved periodens slutning var der blot to point mellem de to hold. Real Madrid kom langt bedre med i anden periode, hvor hjemmeholdet havde svært ved at score. Det blev således kun til 12 point i perioden, og da gæsterne scorede 20 point, så var Real Madrid foran med seks point ved pausen.

Efter pausen havde gæsterne held med at holde hjemmeholdet bag sig, men langsomt fik CSKA spist forspringet, og inden sidste periode var det russiske storhold foran med 64-61. Det blev en nervepirrende sidste periode, hvor hjemmeholdet fik skabt et forspring på syv point. Det slog dog ikke spanierne ud af kurs, og med 17 sekunder igen var der kun et point mellem holdene. CSKA Moskva holdt dog stand og vandt den vigtige kamp om andenpladsen.

Topscorer blev CSKAs Nando de Colo med 21 point, mens de blev til 20 point for Real Madrids Anthony Randolph.

Fenerbahce 85 – 66 Panathinaikos

Der var ikke meget at stille op for de græske gæster, da de gæstede Fenerbahce. Med en sejr på 85-66 skabte Fenerbahce et forspring på fire point til andenpladsen i EuroLeague grundspillet.

Gæsterne startede bedst med et 8-2 run, men et 12-2 run sendte Fenerbahce i front. Herfra gik det kun en vej for hjemmeholdet, der ved pausen var foran med næsten 20 point. 48-29 til Fenerbahce.

Panathinaikos formåede efter pausen i højere grad at stoppe Fenerbahce, der blot scorede 15 point. Desværre, for gæsterne, scorede de kun 17 point, så selvom perioden blev vundet, så var der stadig 19 point mellem de to hold inden sidste periode. Sejren var aldrig i fare for hjemmeholdet, der også vandt sidste periode.

Topscorer blev gæsterne Sean Kilpatrick med 19 point. Han var hele 8/12 fra toeren. Mest scorende for Fenerbahce var Nicolo Melli med 14 point, mens hele tre spillere scorede 12 point.

Kirolbet Baskonia 76 – 68 Bayern München

Det blev et opgør, der bølgede frem og tilbage, da Baskonia sikrede sig fordelen i det indbyrdes opgør med en sejr på 76-68. Det omvendte opgør endte 77-71, og dermed blev en sen scoring afgørende for Baskonia.

Det var hjemmeholdet, der lagde bedst fra land. De formåede at holde gæsterne på kun 11 point indtil det sidste minut, hvor Bayern scorede fem point. Baskonia havde dog scoret 19 point og var foran med 19-16 efter første periode. Tyskerne kom langt bedre med i anden periode, hvor føringen blev udlignet, og havde det ikke været for en buzzer-toer af hjemmeholdets Johannes Voigtmann, så kunne Bayern München være gået til pause med en smal føring. 38-37 til Baskonia ved pausen.

Efter pausen lignede det, at hjemmeholdet for alvor ville trække fra. Et forspring på fem point blev skabt, men gæsterne hold værterne i kort snor. Med to point af Shavon Shields kort før periodens slutning kunne Baskonia gå ind til sidste periode med en føring på 59-53. I fjerde periode lykkedes Bayern med at formindske forspringet, men i sidste ende fik hjemmeholdet skabt det nødvendige forspring, og en scoring med fem sekunder igen af Vincent Poirier gav hjemmeholdet sejren på otte point.

Topscorer blev gæsternes Derrick Williams med 18 point, mens hjemmeholdets Matt Janning med 13 point var mest scorende for Baskonia. Shavon Shields scorede 10 point ved at være 4/6 fra toeren. Det blev også til to rebounds og tre assist for danskeren.

AX Armani Exchange Olimpia Milan 90 – 78 Darussafaka Tekfen Istanbul

Hjemmeholdet Milan holdt trit med playoffpladserne, da de kunne sende det tyrkiske bundhold hjem med et nederlag på 90-78.

Gæsterne var godt med fra start af, hvor de tog flere føringer. Da perioden var slut, var det dog hjemmeholdet, der var foran med to point. Også i anden periode startede gæsterne bedst og fik bragt sig foran. Endnu engang endte det med, at Milan var foran, da man ramte pausen. 40-36 var stillingen.

Efter pausen var rollerne byttet rundt. Hjemmeholdet lagde bedst ud, men gæsterne ville ikke give op, og da tredje periode var slut, var det faktisk tyrkerne, der var i front med 61-60. Et 18-2 run til Milan ødelagde fuldstændig gæsternes mulighed for point. De prøvede, men forspringet var blevet for stort.

Topscorer blev gæsternes Toney Douglas med 21 point med blandt andet 5/8 fra treeren. Mest scorende for værterne var Mindaugas Kuzminskas med 19 point. Han skød imponerende 4/6 fra toeren og 3/3 fra treeren.

Se stillingen i EuroLeague her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra EuroLeague