fbpx
Connect with us

CSKA Moscow

CSKA Moskva kom på ret kurs, Barcelona smadret i Tel Aviv

CSKA Moskva kom tilbage på sporet med en sejr over Bayern München, mens Barcelona fik klø i Tel Aviv.

Foto: Cskamoscow.com

CSKA Moskva 77 – 70 Bayern München

De russiske forhåndsfavoritter kom tilbage på ret køl med sejren på 77-70 over Bayern München efter sidste rundes choknederlag hjemme mod de israelske underdogs Maccabi Fox Tel Aviv.

Det var ellers de tyske gæster, der startede som lyn og torden. De lagde ud med et 8-0 run, og med under et minut igen var de foran med 20-8. CSKA fik dog svaret igen med fem point inden perioden var slut.

I anden periode kom værterne langt bedre med. Begge hold var gode til at fordele pointene mellem spillerne, og CSKA havde fået alvor fået gang i spillet. Med under to minutter igen var føringen udlignet. Herfra var der scoringspause, hvor kun Bayern München formåede at lægge to point i til stillingen 37-35 til gæsterne ved pausen.

Holdene fulgtes ad efter pausen. Hjemmeholdet var af flere omgange tæt på at tage føringen for første gang i opgøret, men de tyske giganter formåede hver gang at svare igen. De var også en tand skarpere og førte med fem point inden sidste periode.

Det var i fjerde periode, tingene for alvor blev afgjort. Hjemmeholdet hentede hurtigt føringen, hvorefter de to hold fulgtes ad en periode. Lidt over midtvejs i kampen kom CSKA med et 10-0 run, der fuldstændig tog pusten fra gæsterne. Bayern München formåede ikke at svare igen, og russerne kan med sejren fortsat skimte top to pladserne.

Topscorer blev hjemmeholdets Will Clyburn med 20 point. Han var samtidig to rebounds fra en double-double. Fra Bayern München scorede Petteri Koponen og Nihad Dedovic begge 12 point, mens yderligere tre spillere scordede tocifret.

Se highlights fra kampen

 

Olympiacos Piraeus 71 – 57 BC Khimki Moskva

Der var forholdsvis let spil for de græske favoritter, da de hjemme holdt BC Khimki fra fadet og vandt med cifrene 71-57. Khimki måtte igen undvære Alexey Shved, der fortsat er ude med en fingerskade.

Hjemmeholdet blæste gæsterne ud af hallen med et 14-3 run i kampens begyndelse. Khimki kom bedre med scoringsmæssigt, men efter første periode var Olympiacos’ forspring på ni point.

Anden periode blev yderst scoringsfattig, hvor Khimki lagde ud med et 7-0 run over de første fem minutter. Hjemmeholdets kunne slet ikke fik bolden i kurven. Det var også lige før gæsterne kunne tage første føring i kampen med en reducering til 23-22, men et 9-0 run gav en føring på 32-22 til værterne ved pausen.

I tredje periode formåede Olympiacos mere eller mindre at lukke kampen. Ingen af Khimkis spillere kunne for alvor finde vej til kurven, mens Kostas Papanikolaou med otte point gik forrest for hjemmeholdet, der inden sidste periode var foran med 55-36.

Der blev aldrig spænding om resultatet, selvom Khimki ikke gav op på noget tidspunkt og i sidste ende vandt fjerde periode. Gæsternes Jordan Mickey viste sine evner med 12 point, men der var ikke noget at gøre for Khimki, der tabte med 71-57.

Topscorer blev netop Jordan Mickey med 21 point, der blandt andet var 7/10 fra toeren. Fra hjemmeholdet delte Kostas Papanikolaou og Sasha Vezenkov den interne topscorerværdighed med hver 14 point. Legenden Vassilis Spanoulis var til gengæld iskold med 0/5 bag treeren, men var med ni assist en vigtig faktor for værterne.

Se highlights fra kampen.

 

Maccabi Fox Tel Aviv 99 – 83 FC Barcelona

For anden runde i træk leverede Maccabi Fox Tel Aviv en overraskelse, denne gang end mindre en af slagsen, da de hjemme slog FC Barcelona med de solide cifre 99-83.

Hjemmeholdet lagde kampen ud med et 9-2 run, inden Barcelona slog tilbage og tog føringen med et 10-2 run. Her fra fulgtes de to hold ad, men værterne kunne slutte første periode med en smal føring på tre point.

Anden periode blev en voldsom oplevelse for gæsterne. Med ni point var John Dibartolomeo en afgørende faktor i, at hjemmeholdet kunne gå til pausen med en føring på hele 57-35. Det var især treerne, der dræbte gæsterne, da Tel Aviv ramte hele otte af slagsen.

Hjemmeholdet fortsatte ufortrødent og fik forspringet op på hele 38 point, inden Barcelona fik stoppet blødningen. Et 14-0 run var blandt andet årsagen til dette. Inden sidste periode var forskellem mellem de to hold 33 point, så det handlede for Barcelona om at mindske nedslagtningen.

Den mission lykkedes i høj grad, da Barcelona vandt fjerde periode med hele 31-14. Der var dog ikke tvivl om sejren, der for alvor bringer Tel Aviv ind i kampen om en slutspilsplads.

Topscorer blev hjemmeholdets Tarik Black med 16 point efterfulgt af holdkammeraterne Johnny O’Bryant og Scottie Wilbekin med hver 15 point. Med 13 point var Pau Ribas mest scorende for Barcelona.

Se highlights fra kampen.

Herbalife Gran Canaria 64 – 82 Fenerbahce Istanbul

Det lignede på forhånd en sikker sejr til det gæstende hold, og Herbalife Gran Canaria kunne heller ikke stille meget op mod det tyrkiske tophold trods en minimal føring inden sidste periode.

De to hold fulgtes godt ad i første periode, hvor holdene skiftedes til at føre. Ingen af holdene kunne for alvor trække fra, og føringen til et af holdene var aldrig større end tre point, før Jan Vesely satte tre point med fire sekunder igen til stillingen 24-19.

I anden periode trak gæsterne for alvor fra anført af Nikola Kilinic med 10 point. Hjemmeholdet prøvede, men Fenerbahce havde et ekstra gear, der gav en pauseføring på 44-32.

Efter pausen kom hjemmeholdet langt bedre med i kampen, hvor Kim Tillie med 14 point havde stor andel i det mulige sensationelle comeback. Inden sidste periode var der blot fem point mellem de to hold.

I sidste periode viste Fenerbahce, hvorfor de fører EuroLeague-grundspillet. Et 10-2 run i starten af perioden gav gæsterne et vigtigt forspring, og langsomt byggede de på føringen, der i sidste ende betød en sejr på 82-64.

Topscorer blev hjemmeholdets Kim Tillie med 21 point. Han var 4/5 fra toeren og 3/4 fra treeren. Mest scorende for gæsterne var Nikola Kilinic, der var 6/6 fra gulvet med tre ramte toere og tre ramte treere.

Se highlights fra kampen.

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in CSKA Moscow