fbpx
Connect with us

EuroLeague

Catalanske klask til Olympiacos, tysk triumf i München, drømmedebut for Nunnally og baskiske bank til Maccabi

Der var fuld smæk på den 21. runde af EuroLeague, hvor det blev til det blot tredje nederlag til topholdet, mens der var små overraskelser og to afklapsninger andre steder.

Foto: fcb-basketball.de

Darussafaka Tekfen Istanbul 82 – 86 Real Madrid

Det lignede en sikker sejr til gæsterne, der var foran med 15 point ved pausen. Hjemmeholdet kom stærkt igen i anden halvleg, og en treer fra Toney Douglas udlignede til 82-82 med 38 sekunder igen. De formåede dog ikke at fuldende comebacket, og Real Madrid kunne rejse hjem med en sejr på 86-82 i bagagen. De er nu blot en enkelt sejr fra førstepladsen.

Topscorer blev hjemmeholdets Toney Douglas med 27 point. Han var blandt andet 6/11 fra treeren. For Real Madrid scorede både Anthony Randolph og Trey Thompkins 15 point.

Bayern München 90 – 86 Fenerbahce

Der udspillede sig et vanvittigt drama i München, hvor de to hold måtte ud i dobbelt overtid for at finde en vinder. Det var hjemmeholdet Bayern München, der i sidste ende trak det længste strå. Det var hele vejen igennem en tæt affære, og i fjerde periode var der aldrig mere end tre point mellem de to hold. Ved stillingen 88-86 og to minutter tilbage i den anden omgang overtid var begge hold i scoringskrise, hvor det kun var hjemmeholdets Danilo Barthel, der formåede at score to point til slutstillingen 90-86.

Topscorer blev gæsternes Muhammed Ali med 23 point, mens både Stefan Jovic og Derrick Williams begge scorede 19 point.

Olympiacos 55 – 76 FC Barcelona

Det blev en overraskende ensidig affære, da Barcelona med manér kunne rejse hjem fra Athen med en solid sejr. Første periode blev altafgørende, hvor gæsterne vandt med hele 27-6. Forspringet på 21 point endte Barcelona at vinde med, selvom hjemmeholdet kom bedre med i anden perioden.. Kampen sluttede med cifrene 76-55.

Topscorer blev gæsternes Chris Singleton med 18 point, mens Nikola Milutinov og Janis Strelnieks begge scorede 13 point for hjemmeholdet.

Baskonia 97 – 73 Maccabi Fox Tel Aviv

Der blev gjort kort proces, da Baskonia, med danske Shavon Shields blandt starterne, sendte Maccabi Fox Tel Aviv hjem med et solidt nederlag på 24 point. Hjemmeholdet vandt de første tre perioder med henholdsvis otte, fem og elleve point, og så var løbet kørt for gæsterne. Baskonia fik en vigtig sejr på 97-73, der holder dem på en playoff plads.

Topscorer blev hjemmeholdets Johannes Voigtmann med 20 point, mens gæsternes Scottie Wilbekin scorede 19 point. Shavon Shields spillede 32 minutter, hvor det blev til 13 point, seks rebounds, tre assist og et steal.

Panathinaikos 88 – 75 Anadolu Efes Istanbul

Første og fjerde periode blev altafgørende for Panathinaikos i deres sejr over Efes. Begge perioder blev vundet med otte point, og selvom gæsterne i fjerde periode undervejs kun var bagud med to point, så kunne de ikke stille noget op mod de græske værter. Panathinaikos vandt kampen med 88-75 og er stadig med i kampen om ottendepladsen.

Topscorer blev hjemmeholdets Nick Calathes med 20 point, der samtidig fik en double-double med hele 13 assist. Derudover var han blot to rebounds fra en triple-double. Holdkammeraten James Gist leverede en double-double med 11 point og ti rebounds. Mest scorende for gæsterne var Rodrigue Beaubois med 15 point.

Herbalife Gran Canaria 104 – 106 AX Armani Exchange Olimpia Milan

Opgøret mellem Gran Canaria og Milan blev en målrig affære, der endte i en enkelt gang overtid. Hjemmeholdet kom bedst fra land og havde en føring på syv point ved pausen, men inden fjerde periode havde føringen skiftet hænder. Her vandt hjemmeholdet med et enkelt point, og der måtte fem ekstra minutter til. Her var begge hold skarpe, men den nye mand for Milan, James Nunnally, kunne med tre straffekast til sidst afgøre kampen til 106-104.

Topscorer blev hjemmeholdets Marcus Eriksson med 28 point. Vladimir Micov var med 24 point mest scorende for gæsterne, mens James Nunnally scorede 22 point, tog to rebounds, lavede to assist og tre steal i sin debut for udeholdet.

CSKA Moskva 99 – 69 Budocnost Podgoria

Gæsterne var egentlig meget godt med frem til pausen, hvor der blot var fem point mellem de to hold, men efter pausen satte hjemmeholdet gearet to tand op og kunne sende Budocnost hjem med et knusende nederlag på 30 point. Sidste periode blev vundet med hele 19 point, og det gav endegyldigt sejren sin store størrelse på 99-69.

Topscorer blev hjemmeholdet Nando de Colo med 26 point, mens Norris Cole blev mest scorende for gæsterne med 11 point.

BC Khimki 74 – 64 Zalgiris Kaunas

Det lignede længe, at de litauiske gæster ville rejse hjem fra Moskva med to point i hånden, men efter en fremragende fjerde periode fik hjemmeholdet sejren på 74-64. Gæsterne var foran med et enkelt point ved pausen, og det forspring var oppe på ni point inden sidste periode. Her gik gæsterne i baglås, mens hjemmeholdet gik målamok. Sidste periode blev således vundet med 27-8.

Topscorer blev hjemmeholdets Jordan Mickey med 20 point. Han var samtidig en enkelt rebound fra en double-double. Mest scorende for gæsterne var Marius Grigonis med 15 point.

Se EuroLeague-stillingen her.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in EuroLeague