fbpx
Connect with us

Baskonia

Budocnost fortsatte stimen, Baskonia fik bask i Istanbul, mens Barcelona tabte vigtigt skridt i topstriden

Det blev til tredje sejr på stribe for Budocnost, der langsomt nærmer sig holdene over sig, mens Shavon Shields og Baskonia måtte rejse hjem fra Istanbul uden point i bagagen mod bundproppen.

Foto: Buducnost Voli

Budocnost Podgoria 75 – 70 Herbalife Gran Canaria

Siden tilføjelsen af den tidligere Miami Heat-spiller, Norris Cole, har Budocnost fundet melodien i EuroLeague, og fredag blev det til en ny sejr, da montenegrinerne kunne sende Gran Canaria hjem til ferieøen med et nederlag på 75-70. Det var Budocnosts tredje sejr på stribe.

Første halvleg kom til at bestå af to vidt forskellige halvlege. Første periode sad hjemmeholdet på anført af Cole, der scorede 13 point i perioden. Budocnost gik ind til anden periode med en føring på tre point. Den føring blev sat over styr, da hjemmeholdet kun formåede at score ni point i anden periode. Gæsterne var ikke meget bedre, men med 14 point, kunne Gran Canaria gå til pause med en smal føring på 38-36.

Gæsterne kom også bedst ud efter pausen, men et 7-0 run gav Budocnost føringen midt i tredje periode. Med otte point i perioden holdt Siim-Sander Vene gæsterne inde i opgøret. Det var dog ikke nok, da hjemmeholdet var foran med 61-57 inden sidste periode. Gran Canaria jagtede føringen hele sidste periode, men bortset fra de første tre minutter, hvor forskellen var på blot to point, så kom de aldrig tæt på sejren.

Topscorer blev Norris Cole med 20 point, mens holdkammeraten Goga Bitadze og gæsternes Siim-Sander Vene begge scorede 16 point. Med sejren kom Budocnost á point med Gran Canaria, og den playoff-givende ottendeplads er nu blot tre sejre væk.

Se highlights fra kampen.

 

Darussafaka Tekfen Istanbul 80 – 75 Kirolbet Baskonia

Én god periode fra Baskonia var for lidt, da de blev sendt hjem af bundholdet Darussafaka med et nederlag på 80-75.

Hjemmeholdet lagde godt ud med et 6-2 run, men langsomt overtog gæsterne kampen. Med en fejl på et treerskud på buzzeren kunne Luca Vildoza bringe Baskonia foran med 29-21 med tre ramte straffekast. Baskonia havde egentlig godt styr på anden periode, men i slutningen af perioden fik værterne langsomt spist forspringet, der ved pausen var på to point ved stillingen 47-45.

Efter pausen fulgtes de to hold af. Undervejs var der en scoringspause på to minutter, og på intet tidspunkt i tredje periode var der mere end fire point mellem de to hold. Takket være en sen treer af Toney Douglas bragte han Darussafaka foran med 63-61 inden sidste periode. Her fik hjemmeholdet skabt en lille hul på fem point, og det hul fik gæsterne ikke lukket.

Topscorer blev værternes Toney Douglas med 21 point. Han skød blandt andet 4/8 fra treeren. Holdkammeraten Michael Eric og gæsternes Matt Jenning scorede begge 18 point. Johannes Voigtmann var eneste spiller med en double-double efter 14 point og 11 rebounds.

Se highlights fra kampen.

 

BC Khimki 60 – 71 Bayern München

De russiske værter havde de tyske giganter helt nede i sækken efter første periode, men et stort comeback endte med, at Bayern kunne rejse hjem med en sejr på 71-60. Sejren sender tyskerne alene på syvendepladsen.

Gæsterne scorede de to første point, men her fra gik det galt. Et efterfølgende 21-3 run lammede fuldstændig Bayern, der overhovedet ikke kunne finde fodfæste. Efter første periode var forspringet på 18 point ved cifrene 28-10. De 28 point skulle vise sig at være næsten halvdelen af alle Khimkis point i kampen. Derrick Williams fik med 13 point sat tyskerne i gang, og ved pausen var Khimkis forspring reduceret til fem point. 40-35 var stillingen.

Værterne kom egentlig godt ud efter pausen, men midt i tredje periode startede ydmygelsen af hjemmeholdet. Et 16-2 run sendte hjemmeholdet i chok, der inden sidste periode var nede med seks point, og det endda takket være en buzzer-toer fra Dee Bost. Bayern lagde ud med fire point i starten af fjerde periode. De gik dog i stå i de efterfølgende tre minutter, men det betød intet, da Khimki blot scorede et enkelt point på de fire minutter. Sejren var aldrig i fare, og gæsterne kunne rejse hjem til München med to point i bagagen.

Topscorer blev gæsternes Derrick Williams med 20 point, mens hjemmeholdets Malcolm Thomas og Jordan Mickey begge scorede 13 point. Thomas lavede samtidig ti rebounds og fik dermed en double-double.

Se highlights fra kampen.

 

FC Barcelona 76 – 84 CSKA Moskva

Barcelona tabte et vigtigt skridt i toppen, da de i fredagens runde måtte se CSKA Moskva rejse hjem til Rusland med en sejr på 84-76.

Generelt var første periode en lige affære. Gæsterne fik skabt et lille forspring, men efter første periode var stillingen lige, 20-20. Anden periode fik heller ikke nogle store udsving. Nando de Colo kom for alvor i gang for gæsterne med 14 point i perioden, og afstanden mellem de to hold blev aldrig større end fire point. CSKA Moskva førte knebent ved pausen med 44-41.

Hjemmeholdet kom bedre med efter pausen, og med et 8-0 run kom Barcelona solidt foran i kampen. Det slog dog ikke gæsterne ud. Med et 13-2 run til sidst var udeholdet fortsat foran med to point inden sidste periode. Det fortsatte med at være en helt lige kamp, hvor CSKA først til sidst fik skabt et afgørende forspring på otte point, der også gav sejren.

Topscorer blev gæsternes Nando de Colo med 25 point, mens holdkammeraten Nikita Kurbanov og hjemmeholdets Victor Claver begge lavede 17 point. Nando de Colo skød hele 7/10 fra treeren og tangerede samtidig rekorden for flest ramte treere for CSKA Moskva.

Se stillingen i EuroLeague her.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Baskonia