fbpx
Find os her

Den 35-årige slovenske veteran Beno Udrih, forstærker den litauiske storklub Zalgiris Kaunas, for resten af sæsonen.

Dermed har Zalgiris, forstærket deres ellers i forvejen stærke backcourt, i deres videre jagt på en plads i Top 8 i EuroLeague.

Litauerne har indtil videre spillet en fin turnering, og befinder sig på femtepladsen med ni sejre og fem nederlag i EuroLeague efter 14 runder.

Udrih forventes at få debut for Zalgiris når klubben den 5. januar gæster Beograd og Crvena Zvezda i EuroLeague.

Tilbage til Europa efter 13 år i NBA

Beno Udrih startede sin karriere i slovenske Hopsi Polzela i 1997, før han skiftede til den slovenske storklub Union Olimpija.

Herefter blev det til kampe for både Maccabi Tel Aviv og Avtodor Saratov i Europa samt endnu et ophold i Olimpija, før karrieren endeligt førte ham til NBA i 2004, hvor han har spillet lige siden.

Her startede han med at spille for San Antonio Spurs, hvem han vandt NBA-mesterskabet med i to omgange i 2005 og 2007.

Bedste sæson for Sacramento Kings

Beno Udrih har i alt spillet for otte forskellige NBA-klubber de seneste 13 år, hvor Detroit Pistons var den seneste.

Klubben valgte dog at waive ham umiddelbart inden sæsonstart, og han har været uden en klub lige siden.

Sin bedste sæson i NBA spillede han for Sacramento Kings i 2010-11 sæsonen, hvor det blev til 13,7 point, 3,4 rebounds, 4,9 assists og 1,2 steals pr. kamp i 79 kampe.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague