fbpx
Connect with us

Baskonia

Baskonia og Zalgiris tog fusen på topholdene

Efter en rædselsfuld kamp et for både Baskonia og Zalgiris Kaunas, tog de for alvor revanche i kamp to med flotte udebanesejre.

Foto: Arkivfoto

Fenerbahce 80 – 82 Zalgiris Kaunas 

En horribel fjerde periode var ved at sætte det hele over styr for gæsterne, der i sidste runde scorede det laveste antal point i en playoff kamp, men de kunne i sidste ende tage en imponerende sejr med fra Istanbul.

Første periode var en helt lige affære, hvor hjemmeholdet bragte sig i front med et enkelt point, men så tog udeholdet for alvor over. Sarunas Jasikevicius’ tropper skulle have vasket pletten fra sidste kamp væk, og det tør siges, at den blev.

Zalgiris vandt de efterfølgende to perioder med hver otte point, og så var et solidt forspring inden sidste periode opbygget. Litauerne fik pludselig svært ved at score, og med 39 sekunder tilbage fik Fenerbahce udlignet. Det lykkedes dog lige akkurat for gæsterne at holde skindet på næsen, for Edgaras Ulanovas’ efterfølgende topointsscoring blev kampens sidste, og Zalgiris kunne fortjent lade sig hylde som vindere.

Topscorer i kampen blev gæsternes Edgaras Ulanovas med 20 point. Han skød hele 9/10 i feltet. Med 17 point var Luigi Datome mest scorende for værterne.

CSKA Moskva 68 – 78 Baskonia 

I en kamp, hvor danske Shavon Shields igen var en af Baskonias bedse, var det ikke til at blive kloge på holdene, hvor forskellen på perioderne var enorm. Til gengæld var det en imponerende merit, at Baskonia stjal en kamp i Moskva.

De spanske gæster kom med stor energi i starten af kampen. Første periode gav et forspring på hele ni point og en score på 27-18. Moskva fik dog indhentet lidt af den føring ved at vinde anden periode. Fem point, og en stilling på 42-37, var forskellen på de to hold ved pausen.

I tredje periode var Baskonia igen som forvandlet. De scorede mange point, og perioden blev igen vundet med ni point. Men som

tilfældet var det i første halvleg, så gik Baskonia helt i stå. Blot 12 point blev det til i sidste periode. Heldigvis for gæsterne kunne de holde hjemmeholdet på 16 point, og så var sejren i hus.

Gæsternes Darrun Hilliard blev topscorer med 16 point, mens i alt fem spillere scorede enten 14 eller 15 point. En af dem var Shavon Shields. 15 point (3/4 fra feltet, 2/2 bag trepointslinjen) og to rebounds blev det til.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Baskonia