fbpx
Connect with us

Baskonia

Baskonia og Zalgiris fik ørene i maskinen

Forhåndsfavoritterne havde ikke tænkt sig at være gavmilde, da der blev uddelt øretæver i første EuroLeague slutspilsrunde.

Foto: Arkivfoto

Tirsdag blev de første slutspilskampe i EuroLeague spillet, og det endte med to klare favoritsejre.

CSKA Moskva 94 – 68 Baskonia

Baskonia vandt første periode, og så sluttede det også med de positive overskrifter. Danske Shavon Shields blev ganske vist topscorer for sit spanske hold, men Baskonia fik i resten af kampen aldrig et ben til jorden.

Efter efter periodesejr på 24-23 i første periode, så var gæsterne bagud med fire point ved pausen. Tredje periode blev et sandt mareridt for danskerklubben. Det russiske storhold kørte Baskonia ud på røv og albuer med 29-12. Dermed var der dømt damage control på resten af opgøret. Sidste periode vandt hjemmeholdet ligeledes med fem point, som tilfældet var det i anden periode.

Den spanske profil hos hjemmeholdet, Sergio Rodriguez, blev topscorer med 19 point efterfulgt af Shavon Shields med 17 point. Han skød flotte 7/9 i feltet, tog tre rebounds og lavede to assist.

Fenerbahce 76 – 43 Zalgiris Kaunas 

Grundspillets etter var præcis lige så overlegne, så det kunne forventes. I to af perioderne blev gæsterne holdt på otte point, og de nåede ikke over 14 point i nogen af perioderne.

Første periode var ganske tæt. Det blev også et lavtscoret affære, der endte med 15-13 til værterne. Anden periode fik sendt hjemmeholdet solidt i front. Det blev første af to gange, Kaunas blev holdt på otte point. Da tyrkerne samtidig scorede 23, var forspringet på hele 17 point ved pausen. Efter pausen var det aldrig for alvor ved at blive spændende. Perioderne blev vundet med syv og ni point, og Kaunas skal forbedre sig væsentligt inden næste opgør, for at kunne skabe overraskelsen.

Hjemmeholdets Nikola Kalinic blev topscorer med 16 point, mens Kaunas’ topscorer blev Marius Grigonis, der blev eneste Kaunas-spiller, der scorede tocifret.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

More in Baskonia