Find os her

Olimpia Milano spiller for tredje gang i træk, en horribel sæson i EuroLeague. De dårlige resultater, og ikke mindst spillet på banen, har også smittet af på Andrew Goudelock.

Den 29-årige amerikanske guard, startede sin professionelle karriere i NBA for Los Angeles Lakers tilbage i 2011. Det var dog ikke i USA at han slog igennem. Tværtimod, var det på det gamle kontinent.

Han har nemlig en lang historie i europæisk basketball, med masser af succes for storklubber som Fenerbahce, UNICS Kazan, og Maccabi Tel Aviv. I år er hans niveau dog faldet.

Hans nuværende klub Olimpia Milano, har nemlig slet ikke formået at sætte amerikaneren i fokus, som ellers har et fantastisk skud fra distancen. Goudelock er betegnes nemlig som en af de bedste skytter på europæisk jord.

Væsentlig nedgang i procenter fra distancen

Goudelock har været fantastisk de seneste to sæsoner for både Fenerbahce og Maccabi Tel Aviv, hvor han har snittet pæne statistikker. I denne sæson har det dog været anderledes.

Goudelock har de seneste to sæsoner ramt henholdsvis 46,1% og 45,8% bag trepointslinien.

I denne sæson rammer amerikaneren derimod blot 36%, hvilket mildest talt er ærgerligt. Ikke overraskende er hans point pr. kamp også faldet fra 17,3 point til 13,6 point.

Nedgangen kommer dog ikke som den store overraskelse, eftersom Olimpia Milano slet ikke har været på niveau i denne sæson.

Spillerne halter dagen i dag, stadig med at finde deres pladser på holdet, og profiler som Andrew Goudelock lider under disse tilstande.

Amerikaneren har nemlig ikke fået de åbne, og ”nemme” skud som han har plejet, hvilket i sig selv fortæller historien om Olimpia Milano’s sæson i år.

Fredag aften fik italianerne, deres 15. nederlag i sæsonen, da Crvena Zvezda slog dem i Beograd med 100-89.

De befinder sig dermed på en 14. plads på tabellen, og langt fra en plads i playoffs, hvor de ikke har været siden 2013/14 sæsonen.

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra EuroLeague