fbpx
Connect with us

Første kamp i Euroleagues top 16 fase, bød på andet gruppespils første overraskelse, da Khimki Moscow Region – anført af Alexy Shved – hjemme slog CSKA Moskva, der ellers har syntes uovervindelige hidtil i sæsonen. Det skete torsdag aften.

Gæsterne startede ellers kampen bedst, og førte efter første halvleg med 10 point (41-51), men hjemmeholdet nægtede at give op, og foran 3.500 tilskuere, kæmpede man sig tilbage i løbet af tredje periode. Den vandt man med otte point, og dermed var der lagt op til en spændende afslutning, med et begrænset CSKA-forspring på to point inden sidste periode.
Helt lige var det da Khimki havde bolden til kampens sidste angreb, og med 1,1 sekund tilbage, sænkede en storspillende Alexy Shved (med fortid i NBA fra 2012-15) to point i kurven, til en overraskende hjemmesejr.

Alexy, der i øvrigt spillede for CSKA inden skiftet til NBA, optrådte i tiden i verdens bedste basketball liga for Minnesota Timberwolves, Philadelphia 76’ers, Houston Rockets og New York Nets. Torsdag aften rullede han sig ud som stjerne på Europas fornemmeste scene, da han med 28 point (4/8 fra tre’eren), fem assists og tre steals var kampens helt store profil, og den helt rigtige matchvinder. 22 af Shveds 28 point blev scoret i Khimkis stærke anden halvleg, og Alexy var derfor den primære drivkraft bag det stærke comeback.
Sidste års MVP for EuroCup, amerikanske Tyrese Rice, bidrog dog også godt til Khimkis sejr, med 22 point, fire rebounds, fire assists og tre steals.

CSKAs bedste var som sædvanlig guard-teamet Nando de Colo og Milos Teodosic, de havde hhv. 20 og 18 point (og hhv. seks og syv assists), mens Cory Higgins smed 16 point i puljen. Det rakte dog lige akkurat ikke, og CSKA indkasserer dermed det blot andet nederlag i årets Euroleague, og får den værst tænkelige start på top 16 fasen.
Hjemme i Rusland er det dog stadig CSKA der sidder på førstepladsen med 13 sejre og et nederlag, mens Khimki på tredjepladsen har 10 sejre og tre nederlag. Nummer to er Unics Kazan med 10 sejre og to nederlag.

Foto: Redstarbelgrade.info

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in EuroLeague